MÉH-telepen kötött ki a 15 milliós bronzszobor

A polgármester feldaraboltatta a 15 millió forintot érő bronzszobrot, és eladta a MÉH-nek. A pénz jól jött a falunak, az elöljáró nem tudta, hogy értékes alkotást pusztítottak el. A polgármester ellen vádat emeltek rongálás miatt.

Jelentős kárt okozó rongálás miatt vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság a másfél évvel ezelőtt a Baranya megyei Csertőben történt szobor eltűnése ügyében - hangzott el a Hír TV-ben.

Rétfalvi Sándor Munkácsy díjas szobrászművész Fiú mozdonnyal című bronzból készült alkotását a falu polgármestere feldaraboltatta és a MÉH-telepen értékesítette.

A 150 kilós szobrot, amelynek értéke 15 millió forint a művész 1970-ben adományozta a Csertői Gyermekotthonnak. Egy ideig az intézet udvarán állt, majd áthelyezték az önkormányzati hivatal elé.

A polgármester azzal védekezett, nem tudta, hogy értékes alkotásról van szó, az érte kapott pénz pedig jól jött a falunak.

 

Cikkünk korábbi változatában a Hír TV riportja alapján Csertő helyett Cserdi szerepelt. A hibáért az érintettektől elnézést kérünk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.