Megy a szívatás, már a magyar rendőrök is ellenőriznek az osztrák határon

Az osztrákok a hozzájuk belépő teherjárműveket ellenőrzik Nickelsdorfnál, ezért huszonöt kilométeres kamionsor alakult ki az M1-es sztráda Hegyeshalomra vezető szakaszán. A magyar rendőrök meg az Ausztriából érkezőket ellenőrzik. Az osztrák A4-esen hat kilométeres a dugó.

A torlódás a személyautók forgalmát is érinti, hiszen a kamionok több helyen a belső sávokat is elfoglalják. A sztrádán koccanásos baleset is lassítja a haladást. Reggel kilenckor halálos baleset is történt: egy kamion személyautóval ütközött a Hanság pihenő közelében. A személygépkocsi vezetője életét vesztette. A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés tovább növelte a várakozási időt, noha a forgalmat elterelték.

Fotó: Ruzsa István / MTI

A kamionosok megpróbálnak egérutakat keresni. A Horvátországból Szlovákiába tartó teherautók nem mennek fel Jánossomorjánál a pályára, hanem behajtanak Mosonmagyaróvárra, s onnan a régi, 1-es úton közelítik meg az M15-ös autóutat. E miatt Mosonmagyaróváron nehezen lehet közlekedni. Hegyeshalom község ugyancsak megtelt, Szőke László polgármester szerint az okostelefonjukat használó autósok fölfedezték az öreg-határt, a régi, egyébként működő átkelőt, melyet a településen keresztül lehet megközelíteni. A polgármester azt tervezi, hogy a belügyminiszterhez fordul segítségért.

Ma reggel a magyar rendőrök is ellenőrzésbe fogtak. Ők az Ausztriából Magyarországra érkező kamionokat, teherautókat vizsgálják át, az osztrák A4-es autópályán hat kilométeres sor alakult ki. Az osztrák sofőrök szerint ez a magyarok válasza a nickelsdorfi ellenőrzésekre. Mi mindenképpen pórul járunk, mert már kifelé és befelé egyaránt várakoztunk kell, mondták el a sofőrök. Az autósok egyre feszültebbek mindkét oldalon. A turistaszezon gyakorlatilag e hét végén kezdődött el, tetőzése egy-két hét múlva várható. Ha a forgalmat korlátozó ellenőrzések fennmaradnak, sokan alighanem más úticélokat választanak a nyaraláshoz.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.