Vesztegetés miatt nyomoznak Garabits-ügyben

A rendőrség nemcsak hogy bejelentésként értékelte a Hír TV kérdéseit a Garabits-felvételről, hanem el is rendelte a nyomozást vesztegetés gyanújával.
Bár az MSZP és Garabits Károly VII. kerületi önkormányzati képviselőjelölt is manipulációnak tartja azt a titokban rögzített hangfelvételt, amelyen Garabits egyebek között befolyásos rendőrbarátaival kérkedik, a BRFK hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával szeptember 24-én nyomozást rendelt el az ügyben.

Mivel az ügyben vezető beosztású rendőrök és önkormányzati vezetők is érintettek lehetnek, ez után a rendőrség illetékességből még a múlt héten áttette az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, a feljelentés megérkezett, egyelőre elemzik a felvételeket, hogy az azokon hallható kijelentések kellően megalapozzák-e a hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúját. Külön vizsgálják majd azt is, hogy ők-e az illetékesek, vagy nekik is tovább kell küldeniük az immáron élő nyomozás aktáit egy másik nyomozóhatóságnak.

A korábban a baloldali pártok által támogatott, de ma már független jelölt Garabits a felvételek nyilvánosságra hozatala után bejelentette, hogy a történtek miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, és szakértői vizsgálatot kér. Az MTI-nek azt mondta, a felvételt manipuláltnak tartja. Sok minden „nem úgy történt, ahogy ott leírták", és a felvételen olyan csönd van, „mintha egy hangszobában mondanám fel" - mondta.

Szerinte az ügy csak „a baloldal lejáratására" szolgál. Közölte, arra kéri a rendőrséget, hogy a Magyar Nemzet birtokában lévő eredeti felvételt foglalja le, és szakértőkkel vizsgáltassa meg a hanganyag valódiságát. A képviselőjelölt azt is mondta, hogy a hangfelvétel "minimum 5-10 éves".

Ahogy arról a Magyar Nemzet nyomán korábban beszámoltunk, a hangfelvételen többek között elhangzott: „Idióta Hunvaldéknak megmondtam, lopni az tud, aki profi a szakmájában, aki amatőr, az megbukik. És még egy: előre nem fogadunk el pénzt”. Az abszurditásokban bővelkedő hanganyagon a vállalkozó-politikus dicsekszik, hogy jó barátja három kerületi rendőrkapitány, és három különböző rendőrigazolványa van. Megemlíti, hogy a kerületi vagyonkezelő élére olyan vezetőt ültetett, akinek még a diplomája is hamis, és azt állítja, amikor képviselő volt, egymilliárd forintot érő irodaházát egy gyerekkori barátja nevére íratta. Henceg azzal is, hogy Hunvald György volt szocialista polgármestert és Gál Györgyöt, az erzsébetvárosi ingatlanügyben ugyancsak elítélt SZDSZ-es politikust is megütötte egyszer „két cigány gyerek” kíséretében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.