Megvan Gaskó utóda a Liga élén

Öt jelölt közül a Liga Szakszervezetek korábbi főtitkárát választotta meg elnöknek a szervezet tanácsa csütörtökön. Doszpolyné Mészáros Melinda az egyetlen nő a szakszervezeti konföderációk élén.
Doszpolyné Mészáros Melindát, a Liga Szakszervezetek korábbi főtitkárát választotta meg elnöknek a konföderáció tanácsa csütörtökön. A jelölt a voksok 72 és fél százalékát szerezte meg, mandátuma 2017 decemberéig tart. Az új vezető korábban a Honvédszakszervezet függetlenített tisztségviselője, jogtanácsosa volt.

A Liga korábbi közleménye szerint az elnöki posztért Mészáros Melinda mellett indult Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének vezetője, Mózes Tibor, az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének alelnöke, Nagy Imre, a Liga Szakszervezetek szervezési osztályának volt vezetője, valamint Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke is.

Gaskó István januárban jelentette be, hogy lemond az elnöki posztról. Az elnökség ezt tudomásul vette, és felkérte őt, hogy töltse be a Liga Akadémia kuratóriumának vezetői tisztségét. Gaskó erre igent mondott.

Az elnök távozásának oka nyilvánvalóan az volt, hogy a Liga pénzügyei miatt sorozatosan támadták, sőt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás – amelynek élén egyébként Gaskó állt, de a szervezet tavalyi kongresszusán váratlanul nem választották újjá – feljelentést is tett. A szemére vetették többek között, hogy luxusautóval jár, s magáncélokra költötte a Liga pénzét, de az uniós támogatások felhasználása kapcsán is vizsgálat folyik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.