Íme a Fidesz salgótarjáni polgármesterjelöltje

Az egyik volt iskolaigazgatót, Simon Tibort jelölte a Fidesz helyi szervezete salgótarjáni polgármesternek – olvasható a párt kelet-nógrádi választókerületének Facebook-oldalán. A Népszabadság úgy értesült, Simon jelölését a helyi szervezet egyhangúlag támogatta. A februári választásnak nagy tétje lesz.

Salgótarjánban 2016. február 28-án tartják az időközi polgármester-választást, a kampányidőszak január 9-én kezdődik. A nógrádi megyeszékhelyen azért kell voksolást tartani, mert az előző polgármester, az MSZP-s Dóra Ottó november 29-én elhunyt.

Simon Tibor (középen) a Fidesz jelöltje
Facebook

Simon Tibor korábban a Gagarin Általános Iskola igazgatója volt, két cikluson keresztül egyéni képviselőként tagja volt az önkormányzatnak is. Jelenleg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ köznevelési főosztályát vezeti Budapesten, szakterülete a tankerületek szakmai irányítása. Egy fideszes forrás kiemelte, azért választották Simont, mert továbbra is Salgótarjánban él, ingázik munkahelye és lakóhelye között.

Miután 2006-ban a szocialisták – a baloldal megosztottsága miatt – elveszítették a várost, hosszú kihagyás után csak 2014-ben tudták visszahódítani. A tavalyi eredmény rendkívül szoros lett, Dóra mindössze 50 szavazattal győzte le a Fidesz nyolc évig tevékenykedő polgármesterét, Székyné Dr. Sztrémi Melindát. Úgy tűnik, a Fidesz tanult a vereségből, most nem az egykor szintén iskolaigazgató Székynét indítja, hanem új jelöltet keresett. Információink szerint Simon indítására még rá kell bólintania a párt önkormányzati választási egyeztető bizottságának, mely szerdán ül össze, de úgy tudjuk, a jelölt már most élvezi a Fidesz országos vezetésének bizalmát. Az MSZP vezetéséből lapunk úgy értesült, az ellenzéki párt még nem nevezte meg a jelöltjét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.