galéria megtekintése

Megújuló információforrás

111 komment

A szerk.

A mai nap szerkesztőségünk számára egy új út kezdete: a Népszabadság internetes kiadása új alapokra került, és a következő hetekben és hónapokban olvasóink előtt, véleményük figyelembevételével fejlődik tovább.

Eddig csak rövidítésként használtuk a NOL mozaikszót, mostantól ezt a három betűt láthatják logóként is a fejléc közepén. Ezzel is jelezni akartuk, nem ráncfelvarrásról van szó, hanem teljes átalakulásról.

Talán legmarkánsabb újításként a jövőben megkülönböztetünk rövidhíreket és hosszabb olvasmányokat, hogy már a cikkoldalon is optimális navigációt tudjunk biztosítani.

 

A híreket egyfajta rovatoldalon találják majd meg olvasóink, ahol a cikk alatt rögtön megtalálhatóak lesznek a további hírek és azok rövid leírása. Az olvasó így bárhonnan is érkezik egy hírünkre, azonnal átfuthatja, az adott rovatban mik a legújabb fejlemények, akár kattint egy adott címre, akár csak átpörgeti a hírfolyamot.

Olvasmányos cikkeink ezzel szemben kiemelt felületet kapnak, próbáltuk lecsupaszítani környezetüket, hogy alapvetően az írott szöveg és illusztrációi kapják a főszerepet. Ezen cikkek esetében szerettük volna visszacsempészni internetes felületünkön is az újságolvasás, pontosabban -lapozás élményét. Ha valaki a cikk alján megjelenő címre kattint, akkor a következő olvasmány automatikusan betöltődik - a módszerrel a rovatok riportjai, elemzései vagy éppen interjúi átpörgethetőek, mintha egyik követné a másikat az újságban.

A szerkesztőségben alapvető elvárás volt az új NOL-lal szemben, hogy végre méltó módon mutassa meg mindazt a gazdag, és témába rendezett tartalmat, amelyet hosszú évek alatt állítottak elő újságíróink. Lapunk a paksi atomerőműtől a devizahitelezés problémájáig megannyi területen tekinthet vissza olyan archívumra, amely segítheti a tájékozódást a címszavakkal operáló napi politikai diskurzusban. Ezen kívül számos belső, valamint a laphoz kívülről kötődő szerzőnk évtizedes munkásságát dossziékba rendezve is fellelhetővé kívántuk tenni.

Az új NOL főoldalát kulcsszavak borították el a fenti célok érdekében. Ajánlott cikkeink fölött a témamegjelölés vezet tovább az adott tárgy archívumához. Rovataink mellett pedig öt-hat kulcsszó jelzi, mi az, ami jelen pillanatban leginkább foglalkoztatja olvasóinkat és a szerkesztőséget.

Ahogy írtuk, a mostani megújulás csak egy út kezdete. A következő hetekben fogjuk belakni új internetes otthonunkat. Napról napra szeretnénk bővíteni azon témaoldalak számát, amelyek valódi dossziéként segítik az áttekintést és tájékoztatást a közvéleményt leginkább megmozgató ügyekben.

Blogjainkra, galériáinkra, videóinkra is igaz, hogy nem vész el semmi, csak átalakul. Az első hetekben rendszerünk, felületünk még alakulhat, amiért előre is türelmet kell kérnünk, de számunkra igazán örömteli, hogy egy olyan belső csapat végezte az új NOL fejlesztését, akikkel együttműködésünk nem szakad meg a megújulással, velük folytathatjuk tovább a munkát, amelyben figyelünk az olvasóink visszajelzéseire, javaslataira is.

Az országgyűlési választásokig újabb eszközökkel és felületekkel bővül oldalunk. Kérjük, ne habozzanak megírni nekünk, mi az, ami tetszik, és mi az, amiben változtatnunk érdemes. Reményeink szerint a következő hetekben közösen újítjuk megi a NOL-t. Tartsanak velünk!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.