galéria megtekintése

Megtiltották a részvétet a buszsofőröknek

21 komment


Tanács István

Megtiltotta Fekete Antal, a Dél-alföldi Közlekedési Központ (Dakk) Zrt. vezérigazgatója, hogy a buszsofőrök szolidaritásukat fejezzék ki a párizsi terrorcselekmények áldozataival.

Hoffmann Antal, a Dél-alföldi Közlekedési Szakszervezet titkára november 16-án kért engedélyt arra, hogy két nappal később a gépkocsivezetők fekete szalagot tűzhessenek ki a buszok belső visszapillantó tükrére.

Fekete, aki a Volánbusz Zrt.-nek is vezérigazgatója, csak 18-án válaszolt. Leírta, hogy őszinte részvétet érez az áldozatok és hozzátartozóik iránt. Bármennyire is megérti azonban a törekvés nemességét, nem tud támogatni „olyan akciót, ami bárkiben is egy általam nem képviselt értékrend alapján rosszallást válthat ki".

 

A másik indoka az volt, a szolidaritás kinyilvánítása „olyan ellenérzéseket válthat ki bizonyos személyekből, amelyek a társaságunk által üzemeltetett gépjárművek, ezzel együtt kollégáink és az utasok biztonságát is veszélyeztetik".

Fekete Antal szerint az akció rosszallást válthatna ki
Fekete Antal szerint az akció rosszallást válthatna ki
Imre György

Az elé viszont „nem görget akadályt" – jelezte –, hogy a cég munkatársai munkaidő után, munkaterületen kívül, magánszemélyként leróják részvétüket.

Ez azonban nem volt elég, Hoffmann Antalt is kitiltották a Dakk Zrt. területéről, noha az általa vezetett szakszervezetnek ott van az irodája. Már november 20-án sem akarta beengedni a biztonsági őr, el akarta venni a belépőkártyáját. Az indoklás szerint már nem a cég dolgozója, ami igaz is, mert szerinte törvénysértő módon elbocsátották, miután több százmilliós hűtlen kezelés gyanújával feljelentést adott be az ügyészségre. Munkaügyi pere még folyamatban van.

Egy másik indoklás szerint azért kellett őt kitiltani a cég területéről, mert amikor szakszervezeti aktivistákkal beszélt a párizsi áldozatokkal való szolidaritási akcióról, feltartotta a munkavégzésben a Dakk Zrt. munkatársait.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.