Megtartjuk a miniszterelnök-jelöltek vitáját

Az ATV és a Népszabadság szerkesztősége szakpolitikai és miniszterelnök-jelölti vitát rendez a választás előtti napokban azzal a céllal, hogy a választók a megfelelő információk birtokában szavazhassanak április 6-án.

Orbán Viktort is várja az ATV és a Népszabadság a stúdióban
Orbán Viktort is várja az ATV és a Népszabadság a stúdióban
Kocsis Zoltán / Népszabadság/archív

Fölkérésünket elfogadta az LMP és az MSZP is, a Fidesz nem vesz részt sem a szakpolitikai, sem a kormányfőjelölti vitán. Ennek ellenére a két szerkesztőség kiemelt fontosságúnak tartja, hogy mindazok, akik tudatosan, a programok ismeretében akarnak dönteni, ezt megtehessék – a vitákat tehát megtartjuk, a legutolsó pillanatig is bízva abban, hogy a kormányzó erők megfontolják döntésüket.

Valamennyi vitát élőben közvetíti az ATV, este 20 óra 35 perctől, az Egyenes beszéd című műsor után, negyven percben. A vitákat két műsorvezető – az ATV, illetve a Népszabadság szerkesztőségének egy-egy tagja – moderálja. Abban az esetben, ha a Fidesz nem vesz részt az eseményen, akkor a két szerkesztőség közös elhatározása alapján a Népszabadság munkatársa a kormányerő feltételezhető álláspontjából kiinduló kérdésekkel szembesíti az LMP és az MSZP politikusait.

Az ATV és a Népszabadság szerkesztősége ennek megfelelően április elsején külpolitikai vitafórumot rendez, amelyet Bombera Krisztina és Inotai Edit moderál. Másnap, a szerdai oktatás- és szociálpolitikai fórumot Mészáros Antónia és Ónody-Molnár Dóra vezeti. Csütörtökön, az egészségügyi elképzeléseket Rónai Egon és Danó Anna ütközteti, pénteken pedig Simon András és Várkonyi Iván moderálja a gazdaságpolitikáról szóló vitát.

A miniszterelnök-jelöltek vitáját Kálmán Olga és Csuhaj Ildikó vezeti, szombaton 19 óra 10 perctől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.