Megszervezik azt, amit a szülőknek kellene

Immár hét éve annak, hogy az ­Union Biztosító kiemelt figyelemben részesíti az állami gondoskodásban élő gyermekeket. A pénzintézet társadalmi szerepvállalása keretében ugyanis számos, arra érdemes terület közül a Fejér megyei gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek támogatása mellett döntött, s az anyagi segítség mellett igyekszik az életükbe minél több új élményt és felhőtlen vidámságot is vinni. A társaság tevékenysége példa lehet arra, hogy egy profitérdekelt vállalkozás miként segítheti egy-egy pénzszűkében lévő terület működését.

A támogatási program a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek felzárkóztatását tűzte ki célul olyan rendszeres programokkal, amilyeneket a családban élők számára a szüleik szerveznek meg. A paletta sokszínű. A biztosító pénzügyi segítséget nyújtott többek között ahhoz, hogy megszépüljön a napokban felavatott 48 férőhelyes székesfehérvári gyermekotthon berendezése.

A pénzintézet 15 éves fennállása alkalmából kiírt pályázat győztes rajza
A pénzintézet 15 éves fennállása alkalmából kiírt pályázat győztes rajza

Az anyagi támogatáson felül munkatársai évek óta egy munkanapot önkéntes munkával töltenek. Mindemellett évek óta szívügyük az is, hogy változatos élményekben részesítsék a rászoruló gyerekeket. Komplex programot dolgoztak ki számukra, amelyben csupa szórakoztató és ismeretterjesztő játék és vetélkedő kapott helyet. A kollégák tevékeny részvételével zajló programsorozat része az is, hogy minden évben egyhetes nyári tábort szerveznek meg a gyermekeknek, ahol tovább gazdagodhatnak a személyes kapcsolatok.

A támogatott gyermekintézmények száma a közelmúltban a martonvásári Diák- és Gyermekotthonnal tovább növekedett. Az ott élő fogyatékos gyerekekkel való találkozás hozzájárult ahhoz, hogy a cég munkatársai jobban megértsék a fogyatékkal élők világát, maguk is szeretetteljes élményekkel töltődjenek fel, és más megvilágításban lássák a világot.

Természetes igényként fogalmazódott meg bennük, hogy minél többet tegyenek azért, hogy ez az elfogadó és odafigyelő kapcsolat fennmaradjon és tovább bővüljön – legyen szó pénzügyi támogatásról, adománygyűjtésről, önkéntes munkáról vagy közös kikapcsolódásról. A társaság reményei szerint ez a sokszínű, karitatív tevékenység hozzájárulhat ahhoz, hogy a fogyatékkal élők társadalmi elfogadása és integrálása mind eredményesebb legyen Magyarországon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.