Megszabadultak a lúggal támadó orvostól

Csütörtöktől már nem dolgozik tovább a Terézvárosban gyerekorvosként B. Krisztián, akit négy évre ítéltek, mert lúggal öntötte le volt szeretője nemi szervét. Az önkormányzatnak sikerült meggyőznie az orvost, hogy az érvényes szerződés ellenére ne praktizáljon tovább, legalábbis a VI. kerületben.

Terézváros önkormányzatának vezetése – miután tudomására jutott, hogy a kerületben gyermekorvosi praxist kapott B. Krisztián azonos azzal a férfival, akit a volt szeretője elleni bestiális támadással vádoltak – nem tartotta, és továbbra sem tartja elképzelhetőnek, hogy az orvos Terézvárosban praktizáljon.

Az önkormányzat természetesen tisztában van vele, hogy a Fővárosi Törvényszék tegnapi tárgyalásán született elmarasztaló ítélet nem jogerős, mégsem tartja megengedhetőnek, hogy az első fokon négy év letöltendő börtönbüntetésre és az orvosi foglalkozástól öt év, valamint a közügyektől hat év eltiltásra ítélt B. Krisztián részt vegyen Terézvárosban gyermekek egészségügyi ellátásában.

B. Krisztián a bíróságon
Teknős Miklós / Népszabadság

Az önkormányzat vezetése ezért a mai napon egyeztetést kezdeményezett B. Krisztiánnal, aki megértette és elfogadta az önkormányzat döntését és érveit. Ígérete szerint tehát az orvos már mától nem lát el egészségügyi feladatokat a kerületben. Az önkormányzat haladéktalanul gondoskodott a gyermekek „úgynevezett" egészséges és betegrendelésén B. Krisztián helyettesítéséről.

A képviselő-testület május 9-én rendkívüli ülésen vitatja meg a kialakult helyzetet, hiszen az önkormányzatnak jelenleg is hatályos szerződése van egy egészségügyi vállalkozással, amelyik B. Krisztiánt alkalmazza.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.