Győr polgármestere nem fél lefújni a sportberuházást

Visszavonja a győri multifunkciós csarnok tervezésére kiírt pályázatát a helyi önkormányzat - jelentette be kedden Borkai Zsolt polgármester.

Győr arra készült, hogy - jórészt a női kézilabdacsapat sikereire, s az együttes iránti érdeklődésre alapozva - multifunkciós csarnokot épít. Borkai Zsolt polgármester szerint a nagyberuházás tervezésénél számoltak a társasági adóra vonatkozó kedvezmények igénybe vételével, s azoknak a vállalatoknak a támogatásával, melyeknek érdekük egy ilyen létesítmény felépítése a Rába-parti városban. Nem titkolta, hogy az Audi is kifejezte támogatási szándékát.

A polgármester most úgy látja: a társasági adókedvezménnyel kapcsolatban olyan nagyságrendű pályázat érkezett a sportági szakszövetségekhez, hogy nagy valószínűséggel nem igényelhető akkora támogatás, mely a csarnok építéséhez szükség volna. 

- A bizonytalan gazdasági környezet és a jövő évi adózások nyitott kérdései miatt az önkormányzat nem vállalhatja felelősen egy olyan létestímény megépítését, mely miatt hosszú időn át nem jutna pénz más fejlesztésekre - nyilatkozta Borkai, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság vezetője is. Hozzátette: az ország nehéz gazdasági állapotában Győr stabil költségvetési helyzetének fenntartását, s az intézmények biztonságos működtetését tartja elsőrendű feladatának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.