Megrótta a bíróság Tatabánya fideszes alpolgármesterét

A bíróság megállapította: bűncselekményt követett el, de csak megrovást kapott Tatabánya fideszes alpolgármestere. Az MSZP a lemondását követeli.

Megrovásban részesítette Tatabánya fideszes alpolgármesterét, Bereznai Csabát a Veszprémi Törvényszék, amiért nyolc évvel ezelőtt 7,5 millió forintot utalt át az általa vezetett Majki Népfőiskola számlájáról két biztosítónak úgy, hogy az életbiztosítások haláleseti kedvezményezettje egyik hozzátartozója volt – közölte a törvényszék sajtószóvivője hétfőn.

Az MTI azt közölte: „a törvényszék álláspontja szerint az alpolgármester nem követett el bűncselekményt, ezért megrovásban részesítették”. (Később helyesbítettek, eszerint "a Veszprémi Törvényszék a bűnösség kimondásának érintetlenül hagyásával a vádlottat megrovásban részesítette".)

Kérdésünkre Dülkné Pintér Zsuzsanna tanácsvezető bíró elmondta, hogy a bíróság egyértelműen megállapította Bereznai bűnösségét, de az időmúlásra, illetve a bűncselekmény csekély társadalomra való veszélyességére tekintettel az első fokon kiszabott pénzbüntetés helyett elegendőnek tartotta a megrovást, amely egyébként nem büntetés, csupán a társadalom rosszallását kifejező intézkedés.

Múlt pénteken az MSZP tatabányai szervezete lemondásra szólította fel Bereznai Csabát az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben azt írták, hogy az alpolgármester a Veszprémi Törvényszék jogerős ítélete szerint bűncselekményt követett el.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.