Megrongált trianoni emlékmű Dunakeszin

Ismeretlen elkövetők a hétvégén megrongálták a trianoni emlékművet Dunakeszin – tájékoztatta az MTI-t az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyeletese.

Kovács Viktória elmondta: a tettesek elvitték az emlékműhöz tartozó keresztet. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen rongálás miatt folytat eljárást. A közelmúltban a Millennium parkban található honfoglalási emlékmű tetején elhelyezett, fából készült turulmadár egyik szárnyát törték le Dunakeszin.

Dér Győző alkotásának megrongálásáról szeptember 26-án érkezett bejelentés a helyi rendőrkapitányságra, a rendőrség az ügyben szintén rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Jobbik hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t az újabb szoborrongálásról. A párt közölte: eredetileg egy bronzból készült keresztet helyeztek el az emlékművön, amelyet értékének köszönhetően korábban többször elloptak, és pótolni kellett. Később a bronzkeresztet már csak megemlékezések idején helyezték a Szent Koronára, hétköznapokon egy műgyantából készültet hagytak a helyszínen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.