Megnyugodhat a kormány, dicséri az IKSZ

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a kormány március 1-től újrainduló "első munkahely garancia" programját, amely 5 milliárd forinttal segíti a pályakezdőket foglalkoztató cégeket.

Stágel Bence, a szervezet elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Kovács Péter alelnök az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában kiemelte: a programra szakképzett és szakképzetlen, 25 év alatti fiatalok jelentkezhetnek a munkaügyi kirendeltségeken, ahol munkaadót is segítenek keresni számukra.

A munkaadó legfeljebb hat hónapig kapja meg a pályakezdőnek fizetett munkabért és közterheit, viszont utána a foglalkoztatási idő felének megfelelő továbbfoglalkoztatást kell vállalnia. A továbbfoglalkoztatásra a munkahelyvédelmi akcióterv szerinti támogatás jár.

A fiatalok foglalkoztatását elősegítő programok a munkahelyvédelmi akcióterven kívül immáron csaknem 56 ezer fiatalt segíthetnek, míg a munkahelyvédelmi akciótervvel 200 ezer fiatalt érhet el a kormányzat 2013-ban. Ezzel a kormány nagy lépést tett a fiatalok jövőbeni boldogulásának elősegítése érdekében - állapították meg a kereszténydemokrata politikusok, hozzátéve: az IKSZ mindig kiáll az olyan kezdeményezések mellett, amelyek a fiatalok munkához jutásának esélyét növelik.

Kitértek arra is, hogy a szervezet a még tanuló, de már munkát vállalni akaró fiatalok jogainak védelmében jogsegélyszolgálatot működtet, együttműködést kötöttek a Munkástanácsok Országos Szövetségével, amely hatékonyabb fellépést tesz lehetővé a fiatal alkalmazottak érdekében. Ezen kívül útjára indították a "Gyere Haza!" programot, amely a külföldről hazatérő, és Magyarországon munkát vállalni akaró fiatalokat segíti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.