Megnyitja kapuit az Országház

Parlamenti nyílt nap, határon túli kézműves vásár, kóstoló a Kárpát-medence gasztronómiai kincseiből, táncház és irodalmi beszélgetések - a többi között ezek a programok várják az ünneplőket a nemzeti összetartozás napja alkalmából vasárnap Budapesten.

Az emléknap alkalmából ismét megnyitja kapuit az Országház az érdeklődők előtt, előzetes regisztráció nélkül, szabadon lesz látogatható a magyar törvényhozás épülete.

A Kossuth téren Hazatértünk! mottóval egész napos színes forgatag várja a látogatókat: lesz határon túli kézműves kirakodóvásár, kóstoló a Kárpát-medence gasztronómiai kincseiből, táncház, bábszínház, irodalmi beszélgetések és zenés programok. A programokon közreműködik Szalóki Ági és zenekara, a Muzsikás együttes, a Parno Graszt roma folkzenekar és a Zugmann Bábtársulat.

A rendezvényt színesítendő a "Gombold Újra! - Divat a Magyar" pályázat legjobb kollekcióiból mutatnak be válogatást, este Rúzsa Magdi ad koncertet.

Az Országgyűlés 2010-ben nyilvánította az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóját, június 4-ét a nemzeti összetartozás napjává.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.