Megnyílt a Sorsok Háza – pszichiátriai betegeknek

Átadták a Sorsok Házát. De nem Budapesten, hanem Kiskunfélegyházán, és nem a holokauszt áldozatainak emlékére, hanem pszichiátriai betegeknek. Az elnevezés viszont ugyanaz.

Molnár Judit történész hívta fel a figyelmünket a Félegyházi Közlöny című kiadványban megjelent cikkre. Az írás hírül adja, hogy február elsejével megnyitotta kapuit Kiskunfélegyházán a pszichiátriai betegek nappali intézménye, a Sorsok Háza. Az új létesítményt a Szeretetházi Baptista Gyülekezet működteti.

Hajdu Julianna intézményvezető kérdésünkre elmondta, hogy a mostani átadást hosszú előkészületek előzték még, tavaly nyár óta folyik a munka. A Sorsok Háza kifejezés egy kiskőrösi alapítvány nevében szerepel, innen jött az ötlet. Az alapítvány írt ki pályázatot a pszichiátriai betegek ellátásának fejlesztésére Bács-Kiskun megyében.

A kormányhivataltól kezdve mindenhol ezen a néven folyt az engedélyeztetés – tette hozzá Hajdu Julianna, aki lapunktól értesült arról, hogy Schmidt Mária vezetésével, szintén Sorsok Háza néven új központ épül a Józsefvárosban a holokauszt áldozatainak emlékére.

Az intézményvezető hangsúlyozta, hogy a kiskunfélegyházi névválasztás ettől teljesen független: véletlen egybeesésről van szó. A névválasztásnál közlése szerint „szerepet játszott, hogy nehéz sorsú, perifériára szorult emberek mindennapjait tesszük élhetőbbé, könnyebbé, elviselhetőbbé".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.