Meglepett rendőrök: feljelentették magukat a plakátrongálók

A kormányzati konzultáció unortodox részeként a nyilvánosságot vállalva tépett le egy idegenellenes óriásplakátot két fiatal, Kalocsai Kinga és Szeles András. Aztán szépen elmentek a rendőrségre, hogy feljelentsék magukat.
Kalocsai Kinga és Szeles András a Ferdinánd híd Podmaniczky utca felőli szakaszán szaggatta le az egyik gyűlöletplakátot. Miután végeztek, összeszedték a szemetet, berakták egy zsákba, hazavitték a létrát, amit használtak, és besétáltak a VI. kerületi rendőrkapitányságra. Tárgyi bizonyítékokkal együtt feljelentették magukat – adta hírül a vasárnap délutáni esetről elsőként beszámoló Kettős Mérce blog.

„Korábban volt pártkötődésünk, de jelenleg nem tartozunk egyik párthoz sem. Magánemberként tettük, amit tettünk" – mondta lapunknak Kalocsai Kinga és Szeles András. „Nem akartunk elbújni, szándékosan nappal, mindenki szeme láttára tépkedtük le a plakátot. Meggyőződésünk, hogy állampolgári kötelességünket teljesítettük" – indokolták, miért mentek el önként a rendőrségre.

Tulajdon ellen elkövetett szabálysértés miatt tettek feljelentést saját maguk ellen.

Hozzávetőleg másfél órát töltöttek a kapitányságon. A rendőrök egyeztettek a plakátot kihelyező céggel, ennek alapján 20 ezer forintban határozták meg az okozott kár mértékét. Ez az összeg az aktivisták szerint nincs arányban azzal a hatalmas rombolással, amit a Fidesz okoz az idegengyűlöletet szító kampányával.

Az önfeljentés láthatóan nem tartozik a megszokott módszerek közé. A kapitányságon meglepetten fogadták a fiatalokat, akik a rendőrségi eljárást korrektnek, a rendőrök viselkedését kedvesnek minősítették.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.