Megismételik a választást Balatonszárszón

A polgármester- és a képviselő-választást is meg kell ismételni Balatonszárszón a Somogy megyei területi választási bizottság (tvb) pénteken meghozott nem jogerős döntése szerint.
Az október 12-i választás eredményét több eljárási hiba miatt fellebbezték meg, közülük kettőt a bizottság olyan súlyúnak ítélt, ami befolyásolhatta a voksolást - tájékoztatta Vörös Tamás főjegyző, a területi választási iroda vezetője az MTI-t.

Az új választást a tvb november 9-re tűzte ki. A döntés ellen három napon belül felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani a bírósághoz.

A tvb döntésének indoklásaként a főjegyző elmondta: nem megfelelően használták a mozgóurnát, és a helyi választási bizottság tagjai elmulasztották aláírni a számolás után bekötegelt szavazólapokat.

Tájékoztatása szerint a mozgóurna használata azért nem volt szabályos, mert az előírás szerint annyi szavazólapot kell kivinni, ahányan a mozgóurnás szavazás lehetőségét igényelték, és tartalékként még tíz szavazólapot. A voksolás után a lapokkal el kell számolni, de ez nem történt meg, így azokat felhasználhatták.

Balatonszárszón a két független polgármesterjelölt közül Dorogi Sándor, a korábbi polgármester nyerte meg a választást, és a hattagú képviselő-testületbe is független jelöltek kerültek be.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.