Mégiscsak létezik a Simicska-Puch tengely?

Simicska Lajos és Puch László "emberei" is felbukkannak egy olyan cégben, amely "kipumpálja a pénzt" a Szerencsejáték Zrt.-ből. Legalábbis ezt állítja az LMP az egyik oknyomozó hírportál cikkére hivatkozva.

"Mit keres egy cég felügyelőbizottságában Simicska és Puch bizalmasa? Sok pénzt..." - ezzel a megjegyzéssel tette közzé a Lehet Más a Politika közleményét Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes a Facebook-on.

Az LMP választmányi szóvivői (Szél Bernadett és Vágó Gábor) által jegyzett közlemény az atlatszo.hu portál mai cikkére hivatkozva Simicska-Puch-tengelyről ír. Úgy fogalmaznak: "az alapvetően Fidesz-közeli Hung-Ister Zrt., MSZP-s segédlettel pumpálja ki az adófizetők pénzét a Szerencsejáték Zrt-ből." Az LMP ezért azt követeli, hogy a szerencsejáték monopólium révén óriási bevételekhez jutó cégre is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok.

Az atlatszo.hu oknyomozó portál meglepő információkat tett közzé hétfőn a Szerencsejáték Zrt. szerződéseivel kapcsolatban - írja az LMP. A cikkből kiderül, hogy a fele részben off-shore tulajdonban lévő Hung-Ister felügyelőbizottsága "szép tablója az elmúlt évek kétes ügyleteiben részt vevő gazdasági háttérembereknek".

Rámutatnak, hogy fb-tag a cégnél: Nyerges Zsolt, a Fidesz "mindenható gazdasági háttéremberének, Simicska Lajosnak az üzlettársa és jobb keze". De szintén a névsorban olvasható Aczél Zoltán, aki korábban "a Strabag osztrák építőipari konszern SZDSZ-közeli kijáróembereként tett szert kétes hírnévre". A 2010-es kormányváltás után került be Dávid Gyula, aki pedig az LMP közleménye szerint Puch László ügyvédje, az MSZP-s pártalapítvány felügyelőbizottsági tagja.

"A jelek szerint nagyon is él és virul a nagykoalíciós pénzszivattyú igazi motorja, a Puch-Simicska tengely. Ezek után nincs mit csodálkozni, hogy a valóban súlyos korrupciós ügyekben elmarad az elszámoltatás. Fülkeforradalom ide vagy oda, a háttérben továbbra is együttműködőknek a Fidesz és az MSZP gazdasági háttéremberei, legfeljebb a leosztási arányok változhattak meg" - írják az ökopártiak.

Az LMP azt követeli, hogy a szerencsejáték monopólium révén óriási bevételekhez jutó Szerencsejáték Zrt.-re is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok. "Végre rendet kell tenni a párt- és a kampányfinanszírozás terén, különben továbbra is az oligarchák fogják irányítani a nagy pártokat és rajtuk keresztül az országot" - mondták az LMP-sek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.