Mégis maradni akar Magyarországon a Sláger tulajdonosa

Nem vonulnak ki Magyarországról a Sláger Rádió részvényesei; az Emmis és partnerei azon dolgoznak, hogy ismét fogható legyen a magyar éterben az adó - közölte a társaság az MTI-vel.

"Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy népes és hűséges hallgatóságunk minél előbb visszakapja a Sláger Rádiót," idézi közleményük Barbara Brillt, az Emmis International budapesti alelnökét. A közlemény szerint az Emmis és partnerei örömmel fogadták és üdvözlik a kilenc nagykövetség lépését, hogy nyílt levélben fejezték ki aggodalmukat az átláthatóság hiányával kapcsolatban Magyarországon.

A kormányfő több megnyilatkozása, valamint az, hogy az ORTT elnöke a Legfőbb Ügyészséghez fordult az ügyben, "egyaránt tükrözi az országos frekvenciák odaítélése körül kialakult helyzet komolyságát" - írják, hangsúlyozva, "nem más forog kockán, mint a szabad és független média megőrzése Magyarországon". Október 28-án döntött az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a két országos kereskedelmi jogosultság sorsáról; a Sláger által használt frekvenciát az FM1 Konzorcium nyerte el a következő hét évre. A Sláger és a Danubius Rádió is interneten folytatja működését.

Múlt pénteken jelentette be közleményben az Emmis Corporation, hogy "jelenleg nem kívánja folytatni az analóg műsorszolgáltatást Magyarországon".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.