Mégis lesz elég kéményseprő, már ha fel nem mondanak

Korábban még azzal fenyegetett Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke, hogy az állami kéményseprési rendszer működésképtelen, szerdai sajtótájékoztatóján viszont mindenkit megnyugtatott: az átállás kapcsán tapasztalt nehézségeket, de ez nem veszélyezteti a lakosság biztonságát. Vagyis: nem marad kémény ellenőrzés nélkül.

falseVémi Zoltán / Népszabadság

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) idén júliustól vette át a kéményseprő-ipari közszolgáltatást 15 megye 1835 településén, és ehhez valamivel több mint négyszáz főt alkalmaztak.

Vámos viszont több helyről is kapott információt arról, hogy a frissen alkalmazott emberek máris ki akarnak lépni. Eddig 11-en távoztak, s a szakszervezeti vezető úgy tudja, két-háromszor ennyien fontolgatják ugyanezt, mert nem találják meg számításaikat.

Ha ez bekövetkezik is, akkor sem lesz gond az utánpótlással – jelentette ki kérdésünkre Hajdu Márton katasztrófavédelmi szóvivő. Áprilisban hirdették meg az új álláshelyeket, és azokra mintegy hétszáz kéményseprő jelentkezett – mondta –, így az esetleg kilépő szakembereket könnyen pótolhatják. A szóvivő szerint a piacon működő hasonló vállalkozásokhoz képest igen versenyképes jövedelmet biztosítanak – egy kéményseprő bruttó 220-230 ezret, egy mester háromszázezret, egy csoportvezető több mint négyszázezret kereshet, s mindenkinek jár a cafeteria is –, ezért nem tartanak a létszámhiánytól.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.