Megint felújítják a Várkert Bazárt

Tavaly már kétszer átadták ünnepélyes keretek között a Várkert Bazárt, most  megint felújítják. A munkálatok elvégzésére kiírt pályázatot nem verték nagy dobra, és megint az a cég nyert, amelyik korábban már milliárdokat kaszált a rekonstrukciós munkálatokkal.

Újabb közbeszerzési szerződést nyert a Várkert Bazár felújításán már eddig is milliárdokat kaszáló Swietelsky–WHB konzorcium - írta a 168ora.hu. A két civilszervezet – a K-Monitor és a Transparency Magyarország – által elindított, a korrupció-gyanús beszerzéseket figyelő online felület, a „Red Flags" által észrevett szerződés összesen 743,3 millió forintról szól.

A civilek figyelmét azért keltette fel a megbízás, mert annak végleges összértéke meghaladja a kiírásban becsült értéket, és azért is, mert hirdetmény nélküli eljárásról van szó.

A kiíráskor 688 millió forintnyira becsült, majd a szerződés aláírásakor már 743 millió forint értékűre nőtt megbízás a Közbeszerzési Hatóság oldalán még nem jelent meg, ám az európai közbeszerzési weboldalon már szerepel. Innen meg lehet tudni, hogy a feladat ezúttal: "a Várkertbazár rekonstrukciója és kapcsolódó közösségi közlekedés fejlesztés keretében mély- és magasépítési kivitelezési feladatok, régészeti és restaurálási feladatok ellátása, továbbá egyes részelemek tekintetében műszaki tervek készítése" tárgyú vállalkozási szerződés során szükségessé vált egyes rendszerek speciális pótmunkáinak a megvalósítása."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.