Meghurcolták, Strasbourgban perli be a magyar államot Érsek Zsolt

Rabosították, folyamatosan nyomoztak az ügyében, kihallgatásról kihallgatásra járt, öt év vegzálás után azonban immár jogerős határozata van arról: a hatvani szennyvízberuházás kapcsán nem követett el bűncselekményt. Érsek Zsolt volt hatvani MSZP-s országgyűlési képviselő és polgármester meghurcoltatása miatt Strasbourgban perli be a magyar államot.

- A 2010-es önkormányzati választás után a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség hatvani szervezete feljelentett 16 rendbeli jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan jelezte, hogy a bűncselekmény ténye nem állapítható meg, ám az ügyészség ezt figyelmen kívül hagyva újabb bizonyítékok bekérését rendelte el. A miértre magánbeszélgetésen adták meg a választ, mondván, én vagyok a Heves megyei Gyurcsány, s az az elvárás, hogy megakadályozzák a képviselő-jelöltségemet – e mondatokkal kezdte hatvani sajtótájékoztatóját Érsek Zsolt, aki 1994 és 2010 között, tizenhat éven át volt az MSZP országgyűlési képviselője, két cikluson át Hatvan polgármestere, jelenleg pedig az MSZP Heves megyei elnöke.

Érsek Zsolt

Fotó: Czímer Tamás

A fideszes feljelentés szerint bűncselekményre utaló jeleket találtak a térségi szennyvízhálózat bővítésével kapcsolatban, amelyekre a hatvani szocialista városvezetés írta ki a közbeszerzési eljárást. A feljelentést követően közel öt évig húzódott a nyomozás, amelyet Érsek állítása szerint a rendőrség többször is le akart zárni, ám az ügyészség ezt megakadályozta. Tavaly év elején rabosították is, ami szavai szerint lehetetlenné tette számára, hogy elinduljon az országgyűlési választáson.

Fotó: Czímer Tamás

– Most, hogy immár recseg-ropog a Fidesz ereje, a végrehajtó hatalom bátrabban mer ellentmondani a politikai megrendelésnek: ennek eredményeként nemrégiben jogerősen megszüntettek minden nyomozást ellenem, mert nem állapítható meg már maga a bűncselekmény elkövetése sem. Majdnem öt év, 48 tanú meghallgatása, több mint tízezer oldalas nyomozati anyag kellett ahhoz, hogy a fideszes politikusok emberi életekkel való játszadozása lezáruljon. De itt vagyok, és kiállok azért, hogy elmondhassam: nem kell félni! Az én példám is bizonyítja, hogy az igazság győz az álnok hazugság fölött – mondta Érsek Zsolt, majd így folytatta:

Fotó: Czímer Tamás

– Szeretném megüzenni az önkényuralmi rendszert építő hatalomnak, hogy büntetlenül nem élhetnek vissza a választók bizalmával, ezért bejelentem, hogy Strasbourgban beperelem és kártérítésre köteleztetem a magyar államot az elmúlt öt év meghurcoltatásai miatt. Üzenem minden sorstársamnak, hogy nemcsak magunkért, de a fiatalok jövőjéért is ki kell állnunk, az igazunkat meg kell védeni. Nem hagyhatjuk, hogy a hatalmat szolga módon kiszolgáló erők büntetlenül gázoljanak át becsületes embereken, nem lehet emberekkel szórakozni csak azért, mert valaki elhiszi magáról, hogy megteheti ezt – jelentette ki Érsek Zsolt.

Egyben azt is közölte, hogy nem kíván elindulni sem a 2018-as országgyűlési, sem a 2019-es önkormányzati választásokon, mert épp a fentiek miatt túl sok benne a tüske, márpedig most olyan vezetőkre van szüksége az országnak, akik békét teremtenek, és befejezik a háborúskodást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.