Meghátrált a kamara Sándor Máriával szemben

Visszavonta a szakdolgozói kamara elnöke a Sándor Mária elleni etikai eljárást. Balogh Zoltán erről a Népszava újságírójának beszélt. Mindezt a kamara elnöke a Népszabadságnak is megerősítette. Balogh Zoltán lapunknak azt mondta, igaztalan dolgok hangzottak el a hétfői nap folyamán egy olyan ügyről, amelyről még semmi nem derült ki, csupán találgatásokra hagyatkozott mindenki.
Balogh hangsúlyozta azt is, hogy nem politikai megrendelésre történt a kezdeményezés, hanem azért, mert a fekete ruhás nővérként ismertté lett Sándor Mária olyan kijelentéseket fogalmazott meg a szervezetükkel szemben, amelyeket nem hagyhatott szó nélkül. Az elnök szerint a szervezeten belül szerették volna kezelni az ügyet, nem akartak belőle „pártpolitikai csihi-puhit” – de sajnos pont ez lett belőle.

A feljelentés visszavonását üdvözölte a FESZ, Kiss László elnök lapunknak jó döntésként értékelte Balogh Zoltán lépését, mint mondta: reméli, hogy ezzel lehetőség nyílik a közös munkára.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a kamara által indított eljárást a hétvégén a Független Egészségügyi Szakszervezet és Sándor Mária tette közzé videoüzenetben. A videóban bemutatják a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hivatalos értesítését, amelyben a Zala Megyei Területi Etikai Bizottság tudatja az ápolónővel, hogy július 23-án eljárás indult ellene. Az is kiderül, hogy Balogh Zoltán terjesztett elő panaszt etikai vétség gyanúja miatt, arra hivatkozva, hogy Sándor Mária a különböző kommunikációs csatornákon tett nyilatkozataival többszörösen megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó Etikai Kódex szabályait. Az értesítésből viszont nem derül ki, hogy pontosan mi a vád a fekete pólós mozgalmat elindító ápolónő ellen.

Hétfő este az ATV-nek nyilatkozott az ápolónő, aki ellen nyilatkozatai miatt etikai eljárást indított a kamara. Sándor Mária azt mondta, hogy korábban Zombor Gábor egészségügyi államtitkár felajánlotta számára, hogy ha bármilyen sérelem éri a felszólalásai miatt, megvédi őt. Az ápolónő hozzátette: az eljárás megindításáról szóló értesítés kézhezvétele után megtették a szükséges lépéseket. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem lehet tudni. Az egészségügyi államtitkárságra eddig nem érkezett sem formális, sem informális megkeresés Sándor Máriától.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.