Meghalt Varga László, a SZEF volt elnöke

Elhunyt Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának volt elnöke, akit a konföderáció saját halottjának tekint.
Hosszan tartó súlyos betegség után december 18-án este, 62 éves korában elhunyt Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) korábbi elnöke – tudatja a konföderáció. A SZEF Varga Lászlót saját halottjának tekinti, a temetéséről később intézkednek.

Varga László 1972-ben autószerelőként végzett, majd a Miskolci Egyetemen műszaki tanári, később a Kossuth Lajos tudományegyetemen történelem szakos diplomát szerzett. Először autószerelőként dolgozott, majd egy szakmunkásképző intézetben szakoktató lett. A Pedagógusok Szakszervezetének 1975-től volt a tagja, és több vezető funkciót is betöltött. A szervezetnek 2003-tól 2007-ig a vezetője volt, majd 1998-tól a SZEF alelnöki, 2007-től egészen a közelmúltig annak elnöki tisztségét látta el.

Földiák András, a SZEF jelenlegi elnökének szavai szerint Varga László „munkássága alatt mindig fenntartotta az általa vezetett szervezetek szabályos és rendezett működését, megingathatatlan őszinteségével és realitásérzékével nem engedte önbecsapásokba és megalapozatlan illúziókba ringatni magunkat". Hangsúlyozta: józan ítélőképességével, feltétlen szakszervezeti elkötelezettségével, pontosságával és helytállásával, valamint jogi és munkaügyi szakértelmével élete utolsó pillanatáig erősítette a szervezetet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.