Elhunyt Pintér József

Meghalt Pintér József hétfőn, a keceli Pintér Művek alapító tulajdonosát 70 éves korában érte a halál - közölte a hírt a Halasinfo internetes portál. Ő kapta az első adószámot, és neki volt először magánhelikoptere Magyarországon.
Pintér József Kecelen született 1944-ben. Magánvállalkozását, a Pintér Műveket 1978-ban alapította. Cége megrendeléseket kapott egyebek között a NASA-tól, a Boeingtől, a NATO-tól és a Paksi Atomerőműtől is.

A vállalkozás fő profilja ipari robotok, atomerőművi berendezések, speciális gépek, alkatrészek és célgépek, precíziós termékek előállítása. Magyarországon a Pintér Művek széles alvállalkozói hálózatot tart fenn, amely a központi üzemen kívül közel ezer embernek ad munkát.

A sikeres vállalkozó a keceli gyáregység mellett található háromhektáros területen 1997-ben létrehozta a Hadtörténeti Múzeummal közösen üzemeltetett haditechnikai parkját.

Haszilló Ferenc, Kecel polgármestere korábban úgy fogalmazott: Pintér József legalább 150 magyarországi elsőséget mondhat magáénak, így például ő volt az „első magyar kapitalista", az „első vállalkozó", ő kapta az első adószámot és ő volt az első magánember, aki Magyarországon helikoptert vásárolt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.