galéria megtekintése

Portik most elárulhatja, bizniszelt-e Rogánékkal

7 komment


Bita Dániel

Elrendelte Portik Tamás meghallgatását a Fővárosi Törvényszék a Rogán Antal és Juhász Péter közötti személyiségi jogi perben – tájékoztatott az Együtt alelnöke.

Portik a bíróságon. Tanúként is bemutatkozhat
Portik a bíróságon. Tanúként is bemutatkozhat
Mediaworks

A gyilkossági ügyekben felbujtóként megvádolt és első fokon elítélt bűnöző meghallgatását Juhász kezdeményezte, szerinte ugyanis Portik vallomásából kiderülhetne, hogy valóban üzletelt-e az akkoriban Rogán vezette belvárosi önkormányzattal. A bíróság június 17-re tűzte ki Portik meghallgatását. A tárgyalás helyszíne a Gyorskocsi utca lesz.

 

Korábban írtunk már arról, hogy az eljáró tanács lecserélése és Rogánék hiányosnak ítélt keresete miatt­ meglehetősen lassan csordogáló ügyben eddig a legnagyobb izgalmat Portik meghallgatásának ötlete okozta. A kabinetminiszter jogi képviselője ezt határozottan ellenzi, mondván, az ügyben okiratokkal minden igazolható. Ám a bíró már a tárgyalás korábbi szakaszában jelezte, nem csak okiratok szolgálhatnak bizonyítékul, és kétségtelen, hogy Portik tanúként még nem beszélt arról, milyen viszonyban állt Pápa Marianne-nal, akinek érdekeltsége kedvezményesen jutott hozzá egy Károly körúti ingatlanhoz, majd dupla áron adta tovább.

A bíró úgy érvelt: Portikot abban a szakaszban érdemes tanúként meghallgatni, amikor minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, és Juhász tisztázta, mire alapozta kijelentéseit. Így ugyanis Portik nem csak a Pápa Marianne-hoz fűződő kapcsolatát firtató kérdésekre válaszolhatna. Rogánék viszont arra hivatkoznak: a nő közleményben cáfolta, hogy Portik élettársa volt, és egy elfogási jegyzőkönyv is alátámasztja, hogy nem mellőle vitték el a rendőrök az olajügyek főszereplőjét, amint azt korábban a fideszes Kocsis Máté állította.

A sátoraljaújhelyi fegyházban fogva tartott Portikot amúgy csak különleges biztonsági intézkedések mellett lehet meghallgatni, s a törvényszék Markó utcai épülete erre nem alkalmas. A bíró korábban erre hivatkozva kérte is Juhásztól, jól gondolja meg, szükséges-e Portik vallomása.

A per tárgya az, hogy Juhász bűnözőnek nevezte Rogánt, aki ezért – és mert Juhász szerint az általa vezetett önkormányzat Portik körével üzletelt – egymillió forint sérelemdíjat követel az egy éve tartó perben. Amelyet azóta olyan színes események is tarkítottak, minthogy a rendőrség tévedésből a nyomozás megszüntetéséről szóló határozattervezetet küldött át a bíróságra, noha az ügyészség a nyomozás folytatására utasította. Később pedig megsemmisült az a CD, amely a Belvárosban Rogán ideje alatt eladott nyolcszáz ingatlan adatait tartalmazta. Szerencsére az információ­kat papíron is őrzik.

Juhász egyébként a Facebookon már a közönség toborzását is megkezdte Portik és Rogán szembesítéséhez.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.