Megemlékezéssel és eskütétellel indul a tavaszi ülésszak

Kétnapos plenáris tanácskozással kezdődik hétfőn a parlament tavaszi ülésszaka. A képviselők hétfőn napirend előtt megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Csurka István egykori képviselőről és leteszi esküjét Szél Bernadett, az LMP új képviselője, aki Kaufer Virág megüresedett helyére kerül az Országgyűlésbe.

A házbizottság szerdai tanácskozását követően Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a parlament tavaszi ülésszakára vonatkozó kormányzati jogalkotási programban 43 törvényjavaslat szerepel, ebből 20 törvénymódosítás, 23 pedig új jogszabályi indítvány. 

Az új törvényjavaslatok között a parlament tárgyal a választási eljárásról szóló törvény módosításáról, az új polgári törvénykönyvről, illetve a büntető törvénykönyvről szóló javaslatokról, valamint a járások kialakításáról szóló előterjesztésről. Az Országgyűlés a tavaszi ülésszak első két hónapjában hétfőn, illetve kedden ülésezik, áprilisban és májusban viszont már a hét más napjain is tanácskoznak majd.

Hétfőn egyébként egyetlen zárószavazás lesz a Házban, döntenek a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényjavaslatról. Megkezdődik a lőfegyverekről és lőszerekről szóló törvénymódosítás általános vitája. Ugyancsak hétfőn tárgyal a Ház a Horvát Köztársaság unióhoz történő csatlakozásáról rendelkező szerződés kihirdetéséről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.