Tovább hizlalják a médiahatóságot

Válság, leépítések ide vagy oda: tovább növelik a médiahatóság és a közmédia költségvetését.

A parlament költségvetési bizottságának előterjesztése szerint - amit hétfői ülésén a testület támogatásáról biztosított  - a hatóság jövőre 35 milliárd forintból gazdálkodhat, 3 milliárddal nagyobb összegből, mint az idén.

A Médiahatóság költségvetési terve szerint több mint 3 milliárd forintot visznek el a személyi juttatások, viszont összesen félmilliárdos bírságbevétellel számolnak.

A Médiatanács működését változatlanul 125 millióval támogatja a költségvetés közvetlenül, összességében 4,5 milliárdos büdzsével terveznek, ami 500 millióval kevesebb az ideinél.

Jövőre még több támogatásra számíthat viszont a közszolgálati médiumok közös tulajdonosi alapja: több mint 78 milliárdos költségvetést hagyott jóvá számukra a költségvetési bizottság, ez egymilliárd forinttal magasabb az idei támogatásuknál. Ebből azonban - köszönhetően a több mint ezerfős leépítéseknek a közmédiában - az ideinél jóval kevesebbet, már csak alig két és fél milliárd forintot kell tovább utalniuk a négy közszolgálati "csontváz" intézménynek: a Duna TV-nek, az MTV-nek, az MTI-nek és a Magyar Rádiónak. Ezt a több mint félmilliárd forintot a hírügynökség idei - 260 fősre tervezett - létszámleépítésével tudják megspórolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.