Performansszal készült Bajnai programjára a fideszes polgármester

Szigetvár korábbi csődjére utalva 1,65 milliárd forintról szóló csekket akart átadni Bajnai Gordonnak a város fideszes polgármestere csütörtökön, de azt a volt miniszterelnök nem fogadta el.

Kolovics János akkor lépett az Együtt-PM szövetség vezetője elé, amikor ő be akart menni a szervezet lakossági fórumára. Bajnai Gordon a csekket nem vette át, ugyanakkor arra kérte a város első emberét, jöjjön be a rendezvényre és hallgassa meg, mit mond. A közelben ellene tüntetőkre utalva pedig megkérdezte tőle, nem közmunkások-e a demonstrálók.

A két politikus körül kisebb tömeg gyűlt össze, az egyik jelenlévő libatolvajnak nevezte Bajnai Gordont, egy másik pedig a polgármesternek mondta azt, hogy jövő ősztől már nem ő fogja betölteni a tisztséget.

Kolovics János a helyszínen újságíróknak azt nyilatkozta: a csekket azért akarta adni Bajnai Gordonnak, mert "Szigetvár a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején halmozott fel 1,6 milliárd forint adósságot", Szigetvár Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején, 2010 első időszakában jutott csődhelyzetbe.

"Akkor nem jött ide, hogy segítsen, most pedig, amikor ismét kormányra akarja juttatni a maffiabaloldalt és újra bankárkormányt szeretnének Magyarországon, úgy gondolom, befizetheti" – mantrázta a szokásos fideszes jelszavakat. Kolovics János arra reagálva, hogy Bajnai Gordon nem vette át a csekket, azt mondta, ezt úgy értékeli, mint a volt kormányfő eddigi összes teljesítményét: megfutamodott a feladat elől. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.