Még több MSZMP-s fideszes Borsodban

Egy borsodi hírportál megkérdezte a térség fideszes országgyűlési képviselőitől: tagjai voltak-e hajdan az MSZMP-nek. Akadt, aki bevallotta, s van, aki még rejtőzködik.
„Ki nem volt tagja az MSZMP-nek, aki vezetőként dolgozott az előző rendszerben?" – így kérdezett vissza Tamás Barnabás, Putnok fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő, miután az ÉszakOnline azt firtatta, hogy Sebestyén Lászlóhoz hasonlóan ő is tagja volt-e a korábbi állampártnak.

Sebestyén László miskolci fideszes országgyűlési képviselő egykori MSZMP-s párttagságáról tegnap számoltunk be. Sebestyén eddig keményen ostorozta a szocialistákat és a kommunistákat, azt azonban egyetlen felszólalásában, mi több, önéletrajzában sem említette, hogy maga is tagja volt az MSZMP-nek. A lap által közölt fotó tanúsága szerint Sebestyén 1983-ban lépett be az MSZMP-be.

Ennek kapcsán az ÉszakOnline több olvasója is felhívta a figyelmet, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fideszes országgyűlési képviselők közül többen is hasonlóan jártak el: noha tagjai voltak az állampártnak, azt nem tüntették fel életrajzaikban. Példaként Tamás Barnabást, az ózdi országgyűlési képviselő, s egyben jelölt Riz Gábort, illetve a mezőkövesdi Tállai Andrást hozták fel.

Tamás Barnabás a maga esetével kapcsolatban az ÉszakOnline érdeklődésére azt mondta, hogy ő nem titkolja egykori MSZMP-s tagságát. De szerinte ez nem is igazán érdekli embereket, s a Fidesz úgyis újra kétharmadot szerez a választásokon. Arra, hogy az ő parlamenti életrajzában – mint ahogy Sebestyénében sem – miért nem olvasható egykori MSZMP-s párttagsága, azt mondta, bizonyára azért, mert az egy rövidített változat.

Riz Gábor viszont nem volt ennyire közlékeny. Miután a hírportál felhívta, s előadták, hogy milyen ügyben érdeklődnek, Riz – máshoz beszélve – ennyit közölt: „mindjárt megyek, egy pillanat". És itt a beszélgetés megszakadt. Ismét hívták, de már nem vette fel a telefonját.

Tállai Andrást sem tudták telefonon elérni ezért – mivel ő nemcsak Mezőkövesd országgyűlési képviselője, fideszes képviselőjelöltje, hanem a Belügyminisztérium államtitkára is – a BM sajtóosztályára írásban küldték el neki a kérdést, ami így szól: „Tagja volt-e Ön valaha is az MSZMP-nek?"

A Népszabadság miskolci tudósítójának egyébként több mezőkövesdi egykori MSZMP-s aktivista határozottan állította: Tállai András párttag volt, s egy alapszervezetben dolgozott velük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.