Még mindig nem fut a Futár

A kijelzőkön az előre betáplált menetrend fut a valós idejű információk helyett. Egy éve csúszik a rendszer átadása.
Szeptember végén veheti át a Futár forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert a fejlesztőktől a Budapesti Közlekedési Központ, miután az utolsó hibajavításokat is elvégezték - közölte a BKK.

Mint írták, a rendszer tesztüzemében tapasztalt hibák javítása még tart. A nyár elején a BKK többször tapasztalta, hogy a közterületi kijelzők a GPS-alapú, valós idejű járatinformáció helyett az előre betáplált menetrendet jelenítették meg, ezt a hibát általában a járművek és a központ közötti kommunikációs hiba, vagy a jármű fedélzeti egységének hibája okozta. Utóbbiak javítását a BKK felgyorsíttatta. Jelezték továbbá: minden hibáról értesítik a T-Systemset, az eseti hibákat pedig a szerződött partnerek 72 órán belül javítják.

A Futár projekt keretében a BKK 1536 buszra, 612 villamosra és 145 trolibuszra szerelt fel fedélzeti egységet, 263 darab köztéri kijelzőt helyezett el és új forgalomirányítási központot alakított ki.

A 6,7 milliárd forintos projekt többször is megcsúszott, 2012 júliusában cseréltek alvállalkozót, akkor 2013 nyári bevezetést terveztek. Később a villamosok felszerelése ütközött nem várt nehézségekbe. A közterületi kijelzők tesztelését tavaly októberben kezdték meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.