Még mindig csak ígéret a netadó visszavonása

Bár az netadóról szóló javaslatról a miniszterelnök kijelentette, hogy ebben a formában nem lehet bevezetni, vasárnap estig mindössze a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteki közleménye az utolsó szó az ügyben, amely szerint a tárca kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnökénél.
– A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot – írja a tárca, ám ilyen tárgyú módosító még nem jelent meg az Országgyűlés honlapján.

A távközlési cégek és szervezetek ugyanakkor tudják, hogy a kormány nem vetette el végleg a internet utáni profitból származó adó ötletét, s továbbra is kormányzati szándék, hogy valamilyen bevételre szert tegyen a területről. Most a szakmán a sor, hogy olyan javaslat kerüljön az asztalra, amely szélesíti a távközlési adót fizető cégek körét, s amelynek alapján a kormány által elvárt bevételt olyan vállalkozások fizessék meg, amelyek jelenleg komoly profitot realizálnak alacsonyabb adózás mellett. Vagyis, a munka java még csak most kezdődik.

– A kormány célja, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet. Több százmilliárd forintot fogunk fejlesztésekre fordítani azért, hogy Magyarország Európa élmezőnyéhez tartozzon – írta az NGM közleménye, amely megfeledkezett arról: korábban ugyanezt a miniszterelnök két évvel korábbra, 2018-ra ígérte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.