Még félmilliárdot dobnak be Jakupcsek Ridiküljébe

Újabb közel félmilliárd forintos megrendelést adott az állami média a Ridikül című műsor további 141 epizódjának gyártására az Apropó Média Kft.-nek. A médiaszolgáltatási alap 2013 óta több mint 1,5 milliárdot költött a Jakupcsek Gabriella vezette műsorra.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) lapunk adatigénylésére közölte, hogy a Ridikül egy epizódjáért nettó 3,4 millió forintot fizet a Halkó Gabriella résztulajdonában lévő Apropó Média Kft.-nek. A Ridikül a délutáni sávban az állami média egyik kedvelt műsora, nézettsége a korábbi nemzeti főcsatornán, az M1-en jóval meghaladta a 200 ezret, ám a Duna TV-n csökkent iránta az érdeklődés: két héttel ezelőtt a felnőtt lakosság körében már csak átlagosan 156 ezren nézték. Ez ugyan fölötte volt a Duna TV átlagának, de a lapunk által megkérdezett gyártási szakember szerint ár-érték arányban igencsak sok érte a 3,4 millió forint.
Még 141-szer nyithatja ki a táskáját
Még 141-szer nyithatja ki a táskáját
Zih Zsolt / MTVA

Jáksó László korábbi élettársa, Halkó Gabriella és Blázy András gyártási-produkciós szakember közös vállalkozása az egyik legnagyobb beszállítója az állami médiának Fábry Sándor Trisó Kft.-je, Kálomista Gábor Megafilm Service-e és a Show and Game produkciós cég mellett. Az Apropó a Ridikülön kívül a Noé barátai című magazinműsort is gyártja az MTVA-nak, de a hatályos szerződésről nem közöltek részleteket. Annyit lehet tudni, hogy az Apropó korábban több mint 70 millió forintért szállította be a magazinműsor 38 epizódját az állami médiának.

Szintén Halkó és Blázy közös cége, a Summa Produkció Kft., amelyik a Summa című gazdasági háttérmagazint készíti. Az MTVA tájékoztatása szerint az idei évben újabb 42 epizódra kötöttek szerződést, egyenként 2,4 millió forint értékben. A százmilliós megrendelésnek volt előzménye is, az MTVA a Summa és a G7 című gazdasági magazinműsorok korábbi adásaiért csaknem 70 millió forintot fizetett ki a cégnek.

Halkó Gabriella a gyorsan megbukott, de több százmillió forintot felemésztő Marslakók szappanopera producereként tűnt fel az állami médiában, miután Jáksó László megvásárolta Orbán Viktor személyes főtanácsadója, Habony Árpád testvérétől a megbukott szappanopera ötletét kidolgozó céget, a Brand Labot. Ez a cég 2012-től Halkó Gabrielláé.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.