Még egy főzeléket sem tudna fizetni bevallott jövedelméből Rogán Antal

Még egy krumplilevest vagy egy főzeléket sem tudna kihozni a vagyonnyilatkozatában bevallott havi jövedelméből Rogán Antal, ha 240 négyzetméter körüli luxuslakásának minden költségét fizetné, valamint azokat a kiadásokat is, amelyek családja mindennapjaihoz tartoznak.

Ezt az Együtt-PM társelnöke, Juhász Péter számolta ki – tudósított a keddi sajtótájékoztatóról az Index (az MTI nem tudósított a tájékoztatóról; a távirati iroda hétfőn sem ment el Juhászék hasonló témában tartott sajtóeseményére).

Az ellenzéki politikus szerint Rogán nettó 1,2 millió forintos jövedelméből jelentős részt visz el a budai lakásra felvett 60 milliós kölcsön törlesztőrészlete. Juhász egy banki kölcsönkalkulátor segítségével 500 ezer forintos tételre becsülte a havi részletfizetés nagyságát, amelyet egy lakópark korábbi tájékoztatója alapján legalább 300 ezer forinttal növel a közös költség, és legalább 150 ezerrel a rezsi.

Juhász havi 250 ezer forintra becsülte a vagyonbevallásban szereplő Audi lízingköltségét. Plusz 150 ezer forintos tétel a havi díj abban a budai magánóvodában, ahova Rogán gyermekét járatja. Juhász szerint egy keresztény politikus nyilván nem spórolja el azt sem, hogy az előző házasságából származó gyermeke után tartásdíjat fizessen. A bíróságok ilyen esetben általában a havi jövedelem 30 százalékát ítélik meg.

Rogánnak emellett minden bizonnyal áldoznia kell a vidéki ingatlanaira is, hiszen Balatonlellén van egy 130 négyzetméteres nyaralója is.

„Rogán Antal és családja legalább 100 ezer forint mínuszban lehet havonta" – nyilatkozta Juhász. Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK jelöltje bejelentette:vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán ellen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.