galéria megtekintése

Még a Fidesztől is elnézést kért a dékán egy 2018-as kormányváltással fenyegető belső levélért

8 komment


Spirk József

A pécsi Fidesz prominenseinek és az Emmi vezetőinek is cécézte a Pécsi Tudományegyetem egyik dékánja azt a levelet, amelyben elhatárolódott egy korábbi, saját nevében szétküldött lobbilevéltől.

Miseta Attila, az Általános Orvostudományi Karának dékánja szükségét érezte, hogy Bánki Erik fideszes regionális igazgató, Páva Zsolt pécsi polgármester, valamint Palkovics László és Hoppál Péter Emmi-államtitkár is értesüljön arról, hogy nem ő fenyegetőzött a 2018-as választások után esetleg változó politikai helyzettel.

A történet azzal kezdődött, hogy lejárt a Pécsi Tudományegyetem keretein belül működő 400 ágyas Klinikai Központ igazgatójának mandátuma. A posztot eddig az egyetem rektorával és a dékánnal közismerten jó viszont ápoló Decsi Tamás töltötte be.

 

Az egyetemen biztosra vették, hogy az igazgatóválasztásra összehívott jelölőbizottság újra Decsit szavazza meg a posztra, ám váratlanul megjelent a színen egy konkurens. A kormányzati bürokráciacsökkentés miatt megszűnő OEP eddigi regionális vezetője is versenybe szállt a posztért, és a jelölő testület - keresztül húzva a papírformát - a múlt hét végén nagy többséggel az ő pályázatát találta jobbnak.

Azonban néhány nappal az igazgatóválasztás után újabb meglepő fordulat állt be az ügyben.

A pécsi dékánok, közel húsz egyetemi vezető kapott Miseta freemailes címéről egy olyan körlevelet, amely harcosan kiállt a megbukott korábbi klinikaigazgató mellett. A levél bejelentette, hogy aláírásgyűjtés indul Decsi Tamás mellett. Majd azzal zárult, hogy amennyiben nem fogadják el Miseta személyi javaslatát, „lépéseket teszek az orvosi, gyógyszerészi karok, valamint a Klinikai Központ PTE kötelékéből történő esetleges kilépésre. Bár ennek ma nincs politikai támogatottsága, a 2018-as választásokat követően megváltozhatnak a politikai paritások és elképzelésem támogatást kaphat."

A levél miatt egy időre felbolydult a pécsi egyetem, de címzettekhez csütörtökön újabb levél érkezett Misetától. Az Orvostudományi Kar dékánja ezt a levelet küldte meg rögtön a politikusoknak is. Ebben azt állította, hogy egy számára ismeretlen, kreált emailcímről küldték az előző emailt. „Ezúton jelzem, hogy a levelet nem én írtam és nem én küldtem el a címzetteknek!" - írta Miseta immár az egyetemi hivatalos levélcíméről.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.