Még 30 ezer tankönyv kipakolása vár a közmunkásokra

Ingyen tankönyvekkel dicsekszik a kormány, a kiszállítás rendben megy - hiszen rendőröket és közfoglalkoztatottakat is bevetettek.

Soha ennyien még nem kaptak ingyen tankönyvet, mint az idei tanévben, több mint 720 ezer diák jut hozzá térítés nélkül - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő csütörtökön Nagykátán, a Mátray Gábor Általános Iskolában rendezett sajtótájékoztatón.

Kovács Attila / MTI

Miután a 2014/15-ös tanévben 1,3 millió tanulónak csöngetnek be, a gyerekek 60 százaléka jut hozzá ingyenesen a könyvekhez, köztük az első és második osztályosok, a nagycsaládosok gyermekei, valamint a szociálisan rászorulók - tette hozzá.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a tankönyvek a korábbi évekhez viszonyítva jóval olcsóbbak, átlagosan 400-450 forintba kerülnek. Összességében körülbelül 20 százalékkal kerülnek kevesebbe, egy átlagos tankönyvcsomagért 11 ezer forintot kell fizetni.

Arany László Tamás, a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tankönyvek kiszállítása rendben megy, 96 százalékuk már 4200 iskolába megérkezett, pénteken pedig a hátralévő közel 200 intézmény is megkapja a diákok számára összeállított egyedi csomagokat. Mint kitért rá, a könyvkiadók a tankönyvek zömét július 31-ig beszállították a Kello raktáraiba, jelenleg mintegy 30 ezer könyv hiányzik, ezeket a lehető leghamarabb eljuttatják az iskolákba.

A könyvek kiszállításánál sok segítséget kaptak a helyszínt biztosító BM dolgozóktól, míg a helyi közfoglalkoztatottak a csomagok pakolásánál mentesítették a tankönyvfelelős pedagógusokat - mondta Arany László Tamás.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.