MDF: Somogyi Zoltán a kampányfőnök

"Hiszem: Magyarország mindenkié, ahhoz, mindenki hozzáad. Hozzáadja munkáját, kultúráját, tudását. Ezért kampányfőnökként őszinte és nyílt kampányt szeretnék..." - írta a Twitteren Somogyi Zoltán, miután az MDF Szilágyi Erzsébet fasori székházában tartott sajtótájékoztatón Makay Zsolt választmányi elnök hivatalosan bejelentette: Somogyi Zoltán lett az MDF kampányfőnöke. És a demokrata fórum képviselő-jelöltje is.

Hivatalosan senki sem erősítette meg, de a kiszivárgott információk szerint a kampányfőnök az MDF országos listájának az 5. helyén szerepelhet. Somogyi Zoltán nem tagja az MDF-nek, így megtört az a hagyomány, hogy csak a párt tagja lehet kampányfőnök. Információink szerint Bokros Lajos, a Fórum miniszterelnök-jelöltjének kifejezett óhaja volt, hogy Dávid Ibolya politikai tanácsadója legyen a kampány irányítója. Múlt héten már az MDF elnökség is megegyezett a személyéről, és száz százalékos támogatást kapott.

Somogyi Zoltán az MDF kampányfőnöke

Somogyi Zoltán munkatársunk kérdésére elmondta: hisz abban, hogy van minőségi, illetve mennyiségi alapú politika. (A politikai elemző tavaly több cikket is írt erről, akkor szerinte a mennyiségi politizálást a Fidesz képviseli. Akkor szorgalmazta is a minőségi és a mennyiségi politika találkozását - elsősorban a Jobbik térnyerésének a megakadályozására.)

Mivel az MDF a kampányfőnök szerint a minőségi politikát képviseli, ezért is egy nem személyeskedő, hanem pozítív, programvitákon alapuló kampányt fog folytatni, melyben a demokraták összefognak. Az MDF pedig nem fog mást ígérni, mint amit utána ad - tette hozzá. Az MDF-kampány tehát a minőségre és - ahogyan már azt látni lehetett az EP-választáson -, Bokros Lajos személyére épül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.