Mától eltakarították a Moszkva teret, a lakók mehetnek a hivatalba

Megváltozott huszonhat budapesti tér és utca neve. A Fővárosi Közgyűlés még április végén döntött az átnevezésekről. Az érintett lakóknak ez kellemetlenséggel is jár.

Így most újra Széll Kálmán térnek hívják a Moszkva teret, hiszen Buda egyik legforgalmasabb csomópontját 1929 és 1951 között is így hívták. Az Akadémia előtti tér Széchenyi István nevét viseli, de megváltozik a Köztársaság tér neve is, mely a mai naptól már II. János Pál Pápa nevét veszi fel. A harmadik kerületi Ságvári Endre utcát Sinkovits Imréről nevezik el. Utcát neveznek el Dalnoki Jenő olimpiai labdarúgóról is a XV. kerületben. Budafokon összesen öt utcanév változik meg. A Margit híd budai hídfője melletti névtelen területet pedig Elvis Presley parknak hívják mától.

A hivatalos okmányok átírása nincs határidőhöz kötve. Az önkormányzatok ettől függetlenül azt tanácsolják: az ott lakók minél hamarabb írassák át hivatalos papírjaikon a címet.

A lakcímkártya és a forgalmi engedély tartalmaz lakcímadatot. Ezek cseréjéhez például a VII. kerületi okmányirodában külön ablakot és meghosszított nyitva tartást biztosítanak - közölte a Híradóval Meszár Erika aljegyző.

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.