Másfél milliót nyert parlamenti bukásán Gyurcsány embere

Nagyon jó üzletet csinált a parlamenti mandátum tavaszi elvesztésével Varju László. A Demokratikus Koalíció politikusa felvette az ilyen esetekben járó „búcsúpénzt”, majd néhány héttel később visszakerült az Országgyűlésbe - írja a Blikk.

Varju László az áprilisi választásokat követően májusban elvesztette négy éve betöltött országgyűlési képviselői tisztségét. A jogszabályok gondoskodtak a hirtelen munkanélkülivé váló honatyáról: hat havi tiszteletdíjának megfelelő lelépési pénzre volt jogosult. Ez, a 394 ezer forintos alapfizetéssel számolva 2,3 millió forint, amelyből az adó levonása után közel másfél milliót kaphat kézhez. Ennek egyösszegű kifizetését április 15-én kérelmezte Varju.

A Gyurcsány Ferenc vezette párt azonban a május 25-i európai parlamenti voksoláson elég jól szerepelt, így delegálhat uniós képviselőt. A Brüsszelbe költöző Molnár Csaba hazai mandátumát pedig éppen Varju László örökölte meg, így alig két hónapnyi nem-képviselőség után ismét az Országgyűlésben dolgozhat.

A lelépési pénzt egyébként nem sokáig őrizgette: a Blikknek a politikus elárulta, hogy az összegből fedezte azt a kártérítést, amelyet a bíróság döntése értelmében egy korábbi kijelentése miatt a fideszes Papcsák Ferencnek tartozott fizetni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.