Távozik a vs.hu főszerkesztője, de a projekt marad

Kerényi György ma jelentette be lemondását a szerkesztőségnek. Döntését azzal indokolta, hogy ő és a tulajdonos másként gondolkodnak a lap "középen állásáról".

Lemondott Kerényi György, a tavaly novemberben indult VS.hu főszerkesztője. A vs.hu közleményében azt írja, a távozás oka az, hogy Kerényi vs.hu jövőjéről alkotott elképzelései néhány ponton eltértek a vezetőség által megfogalmazott távlati céloktól.

A hvg.hu információi szerint a bejelentésnél jelen volt a kiadó ügyvezetője, Száraz István is, aki Kerényi mondatát nem kommentálta, viszont arról beszélt, hogy további fejlesztések várhatóak, bővíteni akarja a szerkesztőséget és már tárgyal az új főszerkesztő kinevezéséről, igaz, nevet nem említett. Kerényi szeptember elsejéig marad a portálnál, és októberig még segít az ügyvezetőnek.

A vs.hu nagy változásokat ígér. Mint írják, megújuló designjukért Gryllus Ábris felel és a rovatok egy része is új névvel és új tartalommal jelentkezik a nyár végétől. A háttércsapat is erősödik egy új pozícióval, hamarosan lapmanager érkezik.

A vs.hu tavaly november elején 25 fős szerkesztőségi stábbal indult. Kerényi a csapat nagy részét a Magyar Rádió, a Magyar Narancs – Kerényi egykori munkahelyei – és a Mandiner korábbi újságíróiból verbuválta, de igazoltak le embereket az MTI-ből és a HVG-csoporttól is.

Kerényi György a hvg.hu összefoglalója szerint 2006 és 2010 között – Such György elnöksége idején – a Kossuth Rádió főszerkesztője volt, korábban az Amaro Drom roma lapot vezette, és a Roma Sajtóközpont alapító belpolitikai vezetője is volt. Ő indította Magyarország első cigány rádióját, a Rádió C-t, és dolgozott a Magyar Narancsnak is.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.