Máris sokkal többet keres elődjénél az új egészségügyi államtitkár

Elődjénél harminc százalékkal nagyobb bérért „szerződtette" az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője az új egészségügyi államtitkárt.
A kormány honlapján hozták nyilvánosságra Ónodi-Szűcs Zoltán havi járandóságának adatait. Ebből derült ki, hogy míg az Orbán-kormány két előző szak­államtitkára, Szócska Miklós és Zombor Gábor egy­aránt havi bruttó 997 ezer forintért dolgozott – mint ahogyan ennyit keres Sávolt-Szabó Tünde, a humántárca másik, nemrég hivatalba lépett, a sportért felelős államtitkára is –, Ónodi-Szűcs illetménye 1 millió 296 ezer forint.
Ónodi-Szűcs Zoltán. Előre elégedettek a munkájával
Ónodi-Szűcs Zoltán. Előre elégedettek a munkájával
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Kérdésünkre, hogy Ónodi-Szűcs kivétele­zett helyzetét mi indokolja, a miniszté­rium úgy válaszolt: az államtitkárnak korábbi, főigazgatói megbízatására tekintettel állapítottak meg magasabb alapilletményt. (Ónodi-Szűcs előzőleg az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója volt.)

Most is korábbi fizetését kapja, erre utal legalábbis a miniszté­rium válasza, amely szerint: „A pozíció betöltése és ellátása érdekében, szakmai és emberi szempontokat egyaránt figyelembe véve, a vonatkozó jogszabályi rendelkezések kereteit betartva, a korábbi illetményének megfelelő összeg lett számára megállapítva."

A vonatkozó törvény szerint az államtitkárok alapilletménye bruttó 997 ezer forint, míg a helyettes államtitkároké 748 ezer. Ezt az összeget a miniszter, ha elégedett a munkájukkal, harminc százalékkal megemelheti. Ónodi-Szűcs Zoltán viszont a hivatalba állásakor máris megkapta a magasabb összeget.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.