galéria megtekintése

Máris atomjaira szedték az új állami propagandacsatornát

5 komment

Ny. M.

Nem túl jó ötlet Facebook-eseményben hirdetni az állami hírtévé elindítását – hacsak nem eleve trollmágnesnek szánták a promóciót.

"Akkor mondjuk a híreket, amikor történnek. Ott vagyunk minden fontos eseménynél. Március 15-től hírek a nap 24 órájában, a hét minden napján a megújuló M1-en. Új M1 – Frissen az igazi" – ezzel a beharangozóval hirdette meg az új hírcsatornájának indítását az állami média.

Az új állami hírcsatorna hivatalos kreatívja...
Az új állami hírcsatorna hivatalos kreatívja...
MTVA

Balszerencséjükre mindezt egy Facebook-esemény keretében tették közzé, amit pillanatok alatt elleptek a trollok, szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb kommentekkel és kőkemény (ellen)propagandával árasztva el az üzenőfalat.

 
A szabadságharc évfordulóján indul az állami propagandatévé

Március 15-én indul az állami hírcsatorna az M1-en, a nemzeti főadó a Duna TV lesz, ott sugározzák majd az eddig az M1-en futó szórakoztató műsorokat. A hírhamisításról elhíresült közmédia vezetői szerint az új hírcsatornának a BBC és a CNN jelenti a mintát. Erről bővebben itt írtunk.

Az új állami hírtévé indítását reklámozó Facebook-eseményt szerda délután hirdették meg, az üzenőfalra egyetlen nap alatt több száz hozzászólás érkezett. Többen meghekkelték az új hírcsatorna bemutatkozó fotóját és az "Akkor. Amikor." szlogent is. Összeválogattuk a nap troll-támadásának legszebb csatajeleneteit:

... és obersovszkysra hekkelt változata, Gábor jóvoltából
... és obersovszkysra hekkelt változata, Gábor jóvoltából
Facebook

Gergely: Rákay Philip számolóbiztos úr is kap remélem egy gazdasági műsort "legalább két millióan vagyunk" címmel, ugye?

András: És az Obersovszky úr? /: Hogy lesz így köztársasági elnöki interjú? /:

Gábor: Én Németh Balázs úr szakértelmében és pártatlanságában is teljes mértékig megbízok! (András válasza: Én nem hiszek neki! Kevés a trafikja. Gábor viszontválasza: Azért, mert leköti Az Újságírás!)

Flash@Bones-nál ezt dobta a gép
Flash@Bones-nál ezt dobta a gép
Facebook

László: Annyira csodálatos lesz, 24/7 ezt fogom nézni, akkor, amikor... néha IS!

Krisztina: Hiteltelen marhaságot nem nézek. Röhej az egész MTV.

András: Tisztelt Műsorkészítők, megértem,... Nagy pénz az a kicsi is, amit más Fidesz-párti médiumokhoz képest hazavisznek, szerencsések érte, az hogy eladják a lelküket, az hogy hamis hírekkel bombázzák az M1-re tévedő vétlen távirányítónyomogató droidot, hát ízlés kérdése (...)

... ugyanez Hajnalka értelmezésében...
... ugyanez Hajnalka értelmezésében...
Facebook

Lackó: Ne hallgassatok a bolsi bajkeverőkre! Éljen a nyugodt erő! Hazánk kiegyensúlyozott médiája végre erőre kap! A HR-eseknek gondolom most sok dolga van, de megéri! Hátha beszánkózik még egy-két kiérdemesült geci.

Zsuzsanna: Tessék mondani, Célpont mikor lesz? Szánkóval....

Gábor: Köszönöm, Miniszterelnök Úr !!!!

Zsuzsanna: És még az is érdekelne, hogy stadionavatókat is fognak közvetíteni szegény nézőknek? (...)

Adél: Különösen nagy rajongója vagyok Hevér Lóránt Úr Televízióművészetének!!! Kedvenc Riporterem! Nagyon remélem, hogy március 15-től minél többet láthatom a képernyőn, és nagy álmom teljesülne, ha egyszer meginnánk együtt egy habos kakaót!!! (Krisztián válasza: (...) A tököm az a televízióművészet ? (...) Fel is tekerem a konvektort, hadd égjen Putyin úr gáza! (...)

"Jelentkeztek, de nem vették fel őket a megújult közszolgálati televízióba" (György)
Facebook

Katalin: A vasárnapi szabadnapjukon országos "stadionkörbejáró" túrákat is szervezhetnek a m1 új hírcsatorna munkatársai. (...)

Péter: Ha valaki szereti nézni a hírhamisítást nagyban, akkor nézze őket nyugodtan. Én inkább maradok az RTL klubnál, és most már a Hír tévénél.

Erzsébet: Azt, akkor, amikor megengedik, vagy megmondják. Tovább a lenini úton!

Nils: Mondjuk, eddig is ott voltak mindenütt, csak nem adták le a cuccot, vagy ha mégis akkor valahogy másképpen nézett ki, mint a valóságban... Lásd a híres Opera előtti esetet.

Géza: Évek óta nem nézem az állami tv műsorait, most, hogy megfejelik ezekkel az orbánista figurákkal, akiknek (...) semmi közük a hiteles újságíráshoz, tiltakoznunk kell (...).

Tamás: De ez a szlogen, ez kemény. Soha. Napján. Ott. Ahol.

"Ilyen lesz" (Kristóf)
Facebook

László: Végre talán megtudhatom a HÍREKBŐL, mikor kezdődik a meghirdetett PÁVATÁNC-tanfolyam. Szeretném azelőtt megtanulni, mielőtt a közoktatásban kötelező tantárgy lesz. (Tamás riposztja: Miért baj az, hogy megalapozzák az anyagiakat? Gerincet növeszthetnek később is.)

Gábor: Na végre! Köszönöm. Természetesen nagyon örülök. S ne feledjétek, "ha az élettől citromot kaptok, készítsetek belőle limonádét!" Jó munkát! Sok sikert!

Bence: Micsoda örömhír, nem megyek sehova egész nap a tévé előtt ülök, és figyelem, hogy nem találják majd meg az óriási ellenzéki tüntetést!

Endre: (...) Te is kussoltál,amikor Gyurcsányék megszállták a köztévét és ömlött belőle a komcsi propaganda! (...) A szerencse forgandó! Nektek ott az ATV meg a HIRTV!

Dezső: Végre rend lesz a médiában!! Hajrá, Fidesz!!!!

Bianka: Bocs, nem találom a Híradó Facebook oldalán, mi lett a veszprémi választás eredménye. Kisegítenétek, mikor posztoltátok? Néztem Akkor. Amikor. történt, de nem láttam:-(

Csaba: Már mindenki nagyon várja! <3 #‎jesuisakkoramikor‬

Akkor, amikor

Antal: Mikor loptok? Akkor. Amikor. Akármikor.

Sándor: Nem lesz kötelező nézni. Ott van az RTL, nézzétek azt!

Gergely: Örömmel csatlakozom! A mérvadó türkmén és fehérorosz TV csatornák úgyis csak akadozva jönnek be nálunk

Andrea: Akkor. Amikor. Nyílik. A. Pitypang.

Sándor: Csak jó híreket! Nem azért fizetem a műsorszámot, hogy rossz dolgokról lássak-halljak !!! (A t. szavakra ügyeljetek!) (Gergely válasza: Én meg amúgy is lehalkítva nézem, mint Lenke néni! Zsuzsanna hozzászólása: A tiltott szavak véletlenül se csússzanak ki, mert jelentem a médiahatóságnál!! Sándor viszontválasza: (szerkesztve).)

(Az idézett hozzászólásokat igyekeztünk szó szerint közölni. A helyesírási hibákat javítottuk, az öncélú trágár sértéseket kimoderáltuk – a Szerk. megj.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.