Budapest fuldoklik a hóban

A BKV akadozik, az utakat nem tudják tisztítani a szakadó hóban.

A havas utak nehezítik a budapesti tömegközlekedést, több busz rövidített útvonalon közlekedik, a villamosoknál az eltömődött váltók okoznak gondot. A 27-es buszjáratot leállították, mert a járművek nem tudnak felmenni a havas Gellérthegyre - mondta Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere szombat késő délután.

Nem jár a 29-es busz sem, mert az meg a merdek Kapy úton nem tud felkapaszkodni, és rövidített útvonalon közlekedik a többi között a 91-es, a 291es, a 251-es és a 233E buszjárat.

A 102-es és a 112-es busz csak az Apor Vilmos térig közlekedik. A 8-as buszok kerülő úton járnak. A 27-es busz nem tud felmenni a Kelenhegyi úton, a Szirtes úti végállomásig ezért nem jut el. A 4-es villamosok a Móricz Zsigmond körtér felé közlekednek.

Nem jár a 4-es villamos, a 19-es és a 41-es villamos a Batthyány tér helyett a Deák térre érkezik, mert a Gellért téren a hótól eltömődött a váltó. Minden más vonalon is nagyon lelassult a villamosközlekdés, mert a váltókat a vezetőknek kézzel kell megtisztítaniuk.

A fogaskerekű mindenesetre közlekedik, azzal el lehet jutni a Szabadság-hegyre.

Autóval sem könnyebb közlekedni. A közterület-fenntartó már megkérte a budapestieket, hogy ne üljenek autóba. Hiába vezényeltek az utakra minden hókotrót, a hó azonnal újra ellepi az utakat. Emiatt nagyon lelassult a forgalom még ott is, ahol egyáltalán halad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.