Már nem kér a Fideszből a volt képviselő

Nem tagja már a Fidesznek Daher Pierre libanoni származású edelényi orvos, aki korábban a kormánypárt országgyűlési képviselője volt. A Fidesz országos választmánya Demeter Zoltán választókerületi elnök javaslatára májusban oszlatta fel a párt edelényi szervezetét, amelynek Daher is a tagja volt.

Az okokról lapunkban is beszámoltunk, e szerint akkor kezdődtek a feszültségek a helyi fideszesek között, amikor Molnár Oszkár polgármester helyett 2010-ben Daher Pierre-t indította a párt a parlamenti választáson. A döntéssel sokan nem értettek egyet, és a tagok több mint fele el is hagyta az alapszervezetet. A maradók két táborra szakadtak: az egyik csoport Dahert, a másik a fiatalabb és ambiciózus Loj Balázs helyi politikust támogatta, aki az alapszervezet élére került.

Daher Pierre parlamenti eskütétele
Daher Pierre parlamenti eskütétele
Beliczay László / MTI

Utóbbi a kormánypárt polgármesterjelöltje lett, a Fideszből botrányos kijelentései miatt távozni kényszerülő Molnár Oszkárt azonban nem tudta megszorongatni.

A feloszlatáskor a tagokat kizárták a Fideszből. Az alapszervezet a múlt héten alakult újjá, ám – mint megtudtuk – Daher Pierre már nem kérte felvételét. A csoportgyűlésen városi elnökké Loj Balázst választották.

Tisztújítás volt a miskolci alapszervezetnél is nemrég, de a kórházigazgató az ottani tagnévsorban sem szerepel. Döntéséről, hogy a politikai pályáról háttérbe vonul, nem tudtuk megkérdezni, ám alighanem közrejátszott benne az a nagy nyilvánosságot kapott ügy is, amelyben a Magyar Orvosi Kamara elmarasztalta.

Megállapították, hogy a kazincbarcikai kórház vezetője súlyos etikai vétséget követett el, amikor egy interjúban nyilvánosságra hozta azt az orvosi titoknak minősülő tényt, miszerint a kórház elleni tüntetések egyik fő szervezője korábban pszichiátriai kezelésben részesült.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.