Már jelölteket is importál Veszprémbe a Fidesz

Az időközi választásokra egy budapesti hajléktalan is próbál ajánlásokat gyűjteni. Az első ajánlója Némedi Lajos alpolgármester, a Fidesz jelöltje volt.
Úgy látszik, a Fidesz már nemcsak aktivistákat importál Veszprémbe, hanem jelölteket is – fogalmazott lapunknak Kész Zoltán, aki az időközi önkormányzati választásokon függetlenként méreti meg magát. Kész elmondta, hogy ismeretlenül megszólította őt a veszprémi utcán egy férfi, s aláírást kért tőle az ajánlóívére. Úgy mutatkozott be, hogy Budapestről érkezett, s független jelöltként akar bejutni a parlamentbe. Az általa mutatott íven a férfi első ajánlója Némedi Lajos alpolgármester, aki a Fidesz színeiben indul a választásokon. Másodikként pedig Halmay György, a város fideszes önkormányzati képviselője írta alá a listát – állítja Kész.

Megkerestük Némedit, hogy vajon milyen okok vezették, amikor egy lehetséges vetélytárs ajánlóívét aláírta, illetve bizonyosan az ő szignója szerepel-e a papíron, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A jelöltként próbálkozó budapesti férfi egyébként Sütő Kálmán hajléktalan, akit a fővárosban elsősorban onnan ismernek sokan, hogy a parlament és a képviselői irodaház közelében – jórészt politikusoknak – árulja a Fedél nélkül című újságot.

Az időközi választáson egyébként több olyan mikropárt is indul, melyeknek Veszprémhez nincs köze, mégis valamilyen módon megszerezték az ötszáz aláírást. A választással foglalkozó politológusok szerint a Fidesznek az az érdeke, hogy minél több, rá veszélytelen kis párt induljon, hiszen azzal megosztja a baloldali demokratikus pártok és a civil szervezetek által is támogatott független jelölt szavazóit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.