150 éves tervek szerint építenek a Városligetben

Megkezdődött az új áruspavilonok építése a Városligetben. Az Állatkerti körút lepusztult bódésorát tavaly novemberben bontották el. Ennek a helyére húzzák fel az új épületeket. Szó sincs azonban kortárs dizájnról. Az új pavilonokat a Pesti Vigadót is tervező Feszl Frigyes építész 1860-ban készült, azaz több mint százötven éves tervei alapján építik fel. A projektfelelős Városliget Zrt. tájékoztatása szerint a munkálatok már megkezdődtek, az épületeket várhatóan novemberben veheti birtokba a liget népe.

A pavilonok látványterve. Régimódi történet
A pavilonok látványterve. Régimódi történet
ligetbudapest.reblog.hu

A három új pavilonban kávézó, ajándékbolt és egy szabadidős kellékeket árusító üzlet kap helyet. Ilyen pavilonok épülnek majd a liget más pontjaira is a győztes tájépítészeti pályázatban foglaltak alapján.

A 200 milliárd forintból felépülő új múzeumi negyed kivitelezési munkái többéves előkészítés után idén tavasszal kezdődtek meg az egykori Hungexpo-épületek botrányosra sikeredett bontásával. Az új pavilonok építését ugyanakkor a parkmegújítás szimbolikus lépésének szánja a Városliget Zrt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.