Már a leggazdagabbak között van az Orbán család

A 22. helyre került a leggazdagabb magyar családi cégek listáján a miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek a családi vállalkozása. A Forbes szeptemberi számában megjelent összeállítás szerint a Dolomit Kőbányászati Kft. az elmúlt évben nagyon nőtt.
A cég a 2010-es választások óta megduplázta a forgalmát, adózott eredményét megnégyszerezte – emeli ki az üzleti havilap. Ez egyelőre a 22. helyre volt elegendő a 25-ös listán.
Orbán Győző a franciaországi futball Európa-bajnokságon
Orbán Győző a franciaországi futball Európa-bajnokságon
Korponai Tamás / Népszabadság

A magazin számításai szerint Bige László és fiai, illetve a Nitrogénművek és az NZRT-Trade Kft. áll az élen. A műtrágya-birodalom értéke eléri a 127 milliárd forintot. Utána a Csányi-család következik a listán. Bár a Csányi Sándor fia, Csányi Attila vezette Bonafarm eredménye némileg visszaesett, a Kite Zrt. megvételével tovább nőtt a cégcsoport értéke. A bizniszt 104 milliárdosra taksálja a Forbes.

A listán feltűnik még a Felcsuti Zsolt családjának cége, a Fegyver és Gázkészülékgyár (FÉG), illetve a Corvin-negyedet építő Futó-család, illetve a neves cukrászdinasztia, a Szamos-család.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.