Klik nélkül kezdődik az új tanév

Teljesül a pedagógusok kérése, nyáron teljesen megszűnik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, jelentette be Rétvári Bence az ATV kedd reggeli műsorában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a csatorna Start című reggeli műsorában beszélt arról, hogy a tavaszi ülésszakban egy új szabályozást alakítanak ki, hogy szeptemberre már egy sokkal kevésbé központosított, teljesen új rendszerrel indulhasson a tanév.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése ellen a pedagógusok februárban és március 15-én is demonstrációt tartottak a Kossuth téren. A diákok és a tanárok kockás ingek viselésével jelezték szolidaritásukat.

A KLIK-et 2013-ban hozták létre, hogy az önkormányzati finanszírozás helyett az iskolák stabil működését, az oktató-nevelői munka nyugodt feltételeit, a diákok zavartalan oktatását garantálja. 

Balog Zoltán február elején jelentette be, hogy Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár távozik posztjáról, helyére Palkovics László felsőoktatási államtitkár került. Február végén a Klik vezetőjét is lecserélték, Hanesz József helyére Pölöskei Gáborné, Áder János államfő húga került.  

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.