Maléter Pál özvegye tiltakozott, de nem úgy

Maléter Pál özvegye nem tudott az 1956-os mártírok emléknapjára szervezett Omega- és Scorpions-koncert ellen írt tiltakozó közlemény egy részéről.
Gyenes Judit az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy teljes mértékben egyetért Jánosi Katalinnak, Nagy Imre unokájának előző nap kiadott tiltakozó közleményével, amely a budapesti Hősök terén hétfőn megrendezett Omega- és Scorpions-koncert ellen emelt szót, hiszen az 1956-os mártírok kivégzésének évfordulója semmiképpen nem lehet "örömünnep".

"A közlemény szövegének további részéről nem tudtam. Ezen a napon engem nem a harag, hanem a nem múló fájdalom kísér" - zárta sorait Maléter Pál özvegye, Gyenes Judit.

A hétfői dokumentumban - amelyen Jánosi Katalin mellett Maléter Pál özvegye és Szilágyi Júlia, Szilágyi József lányának neve is szerepel - egyebek között az volt olvasható: "Akárcsak október 6-a, június 16-a is nemzeti gyásznap. Az aradi vértanúk emléknapját sem kereszteljük át "béke" napjára, a Batthyány emlékmécsesnél sem rendezünk az egykori miniszterelnök halála alkalmából táncmulatságot, vagy Aradon, az emlékműnél Madonna-koncertet október 6-án".

"Nemzeti hőseink kivégzésének, halálának napján, egy egész nemzetet lélekben megrázó esemény évfordulóján embertelen és sértő (ahogy egy kormányzati alkalmazott említette) "örömünnepet" rendezni a gyászszertartás helyszínén. Ez történelmünk fontos eseményeinek hazug átírására tett gyalázatos kormányzati kísérlet, mely újabb bizonyítéka a regnáló hatalom otromba érzéketlenségének" - olvasható a hétfői közleményben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.